Bauke Vaatstra, vader van Marianne, overleden

Bauke Vaatstra, vader van Marianne, overleden

Bauke Vaatstra is niet meer. De vader van de in 1999 omgebrachte Marianne Vaatstra is 85 jaar geworden. Dat schrijft Omroep Friesland, die nauw contact heeft met de familie. Bauke is vandaag ter aarde gegaan, vlak naast zijn dochter.

Bauke werd eerder dit jaar gediagnostiseerd met een vergevorderd stadium van longkanker. Afgelopen dinsdag bleek dat hij deze strijd niet heeft kunnen winnen.

Bauke Vaatstra, vader van Marianne, overleden

DNA-onderzoek

Marianne Vaatstra werd in 1999 op slechts zestienjarige leeftijd omgebracht. Haar vader Bauke zette zich samen met Peter R. de Vries jarenlang in voor een grootscheeps DNA-onderzoek. Dat kwam er pas in september 2012. Op last van het OM kregen 8.080 mannen een uitnodiging hun DNA af te staan.

Een van de mannen, Jasper S., deed dat ook. In de rechtszaak werkte hij mee en S. kreeg een veroordeling van 18 jaar cel van de rechter.

Koninginnedag 1999

Marianna ging op Koninginnedag 1999 stappen in een gelegenheid in Kollum. Ze was bang in het donker en halverwege de tocht naar huis moest ze alleen verder fietsen.

Niet veel later werd ze door S. van haar fiets getrokken. Hij trok een mes en vergreep zich aan haar in een weiland. Daarna bracht hij haar om.

Nog dezelfde dag werd haar lichaam gevonden in een weiland in Veenklooster. Het heeft uiteindelijk 14 jaar geduurd voordat de zaak werd opgelost.

We kunnen ons het grote gemis van Marianne voor familie en vrienden niet voorstellen. De pijn die Bauke al die jaren gevoeld moet hebben is niet in woorden uit te drukken. Langs deze weg willen we betrokkenen condoleren met het verlies van Bauke. We willen jou vragen om een hartje in de comments te plaatsen, als teken van steun. Dank.

Scroll naar boven