12 Maart 2021 gaat de geschiedenisboeken in als de dag dat Martijn Koning zijn dieptepunt heeft bereikt. Wie Martijn niet kent: Hij is een Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier, columnist en tekstschrijver. Dit was echter niet het eerste dieptepunt van Martijn Koning. Zijn oudejaarsconference viel al niet in de smaak. Het lijkt er nu op dat deze heeft plaatsgemaakt voor een nieuw dieptepunt. Dit keer ging het over Thierry Baudet.

‘Roasten’ van Thierry Baudet

Hij probeerde in de uitzending van Jinek Thierry Baudet, lijsttrekker van Forum voor Democratie te ‘roasten’. Wat iedereen dacht dat een roast zou worden, eindigde in een tirade. Baudet had hier (begrijpelijkerwijs) geen zin meer in. Hij besloot dan ook de talkshow te verlaten.

Social media ontplofte nadat Thierry wegliep uit de show. Veel mensen begrijpen zijn keuze om de tafel te verlaten. Het had ook meer iets weg van een tirade dan van een komische comedy sketch (wat we van Martijn gewend zijn). De rel ging zelfs zo ver dat Jinek & RTL officieel afstand doen van de uitspraken die Koning heeft gedaan.

BEKIJK OOK  Weer vandaag: kans op onweer en regenbuien in het oosten en noorden

Landelijke rel

In een verklaring van de zender lezen we dat Koning met zijn sketch een grens heeft overschreden. Jinek heeft na de uitzending Baudet persoonlijk gebeld om excuses aan te bieden. Of het nou echt zo verdrietig is voor Baudet valt nog te bezien. Hij heeft in de afgelopen 24 uur meer publiciteit gekregen dan in de maanden daarvoor.

thierry baudet


Like it? Share with your friends!