Barry (71) gaat drie keer per jaar naar Thailand: ”Ik ben er gewoon eerlijk over”

Barry (71) gaat drie keer per jaar naar Thailand: ''Ik ben gewoon eerlijk''

De 71-jarige Barry uit het Britse Mansfield is al een paar jaar met pensioen. Hij is echter ook vrijgezel. Om die pijn te verzachten, gaat hij drie keer per jaar op vakantie naar Thailand. Dit tot ergernis van zijn eigen familie, omdat die precies weet wat hij daar doet.

Vrouw

”De eerste keer dat ik in Thailand kwam, was vlak nadat ik mijn vrouw had begraven. We hadden een mooi huwelijk, maar acht jaar geleden werd ze ziek.”

”In totaal zijn we 45 jaar samen geweest. En als je dan ineens alleen bent, hakt dat er flink in. Ik was het niet gewend en ik zocht afleiding.”

Thailand

”Het leek me een goed idee om op vakantie te gaan. Even mijn hoofd leegmaken. Ik ging naar een reisbureau en zij wezen me eigenlijk op Thailand.”

”De foto’s zagen er prachtig uit en eerlijk gezegd was ik ook wel een beetje klaar met Europa. Dat is bijna allemaal hetzelfde. Daar werd ik eigenlijk niet warm van.”

Barry (71) gaat drie keer per jaar naar Thailand: ''Ik ben er gewoon eerlijk over''

Op reis

Barry boekt uiteindelijk voor twee weken en vliegt naar Phuket. ”De reis duurde best lang, maar uiteindelijk kwam ik dan aan. Het was bloedheet, dat was ik niet gewend in Engeland.”

”Ik had ook geen idee wat ik moest doen, maar op het strand liggen vond ik eigenlijk al prima. Als ik dan ’s avonds lekker wat kon eten, was het prima.”

Bar

Maar als Barry in zijn hotelkamer zit, verveelt hij zich. Hij heeft gezien dat er een drukke boulevard is, waar veel mensen samenkomen.

”Ik ben toen naar een strandbarretje gegaan. Met van die hoge stoelen. Ik bestelde een biertje en binnen no time kwam er een meisje naar me toe.”

”Ze stelde me allerlei vragen en kwam lief en oprecht over. Natuurlijk ben ik niet dom. Ik weet ook wel dat ze daar arm zijn en op geld uit zijn.”

”Maar ja, ik ben ook vrijgezel en als ik zo’n meisje daar nou blij mee maak is het toch een win-win situatie? In ieder geval hebben we het erg gezellig gehad, zeg maar.

Barry (71) gaat drie keer per jaar naar Thailand: ''Ik ben er gewoon eerlijk over''

Weer op vakantie

De rest van de twee weken spreekt Barry dagelijks af met het meisje, die slechts negentien jaar blijkt te zijn. Naarmate hij haar vaker ziet, laat ze steeds meer los over haar situatie.

”Ze heeft me zeer vervelende dingen verteld. Dat raakt me echt enorm. Maar aan de andere kant vind ik haar ook enorm aantrekkelijk.”

”Ik heb er over nagedacht om het te laten wat het is. Ik snap heel goed dat een meisje van 19 niet verliefd kan worden op een ouwe vent van 71.”

”Toch ben ik inmiddels al drie keer teruggegaan. Hoe graag ik het ook wil afkappen, het lukt me niet. Ik denk voortdurend aan haar. Als ik thuis zit, wil ik het liefst naar haar toe.”

Familie

”Ik heb gewoon open kaart gespeeld met mijn familie. Zij zijn er op tegen dat ik dit doe, maar ik doe niets illegaals. Als zij mij niet meer wil, moet ze het zeggen.”

”Zolang dat niet het geval is, blijf ik met mezelf in gevecht. Ik wil haar helpen een beter leven te krijgen, maar ik ben ook dolverliefd op haar. Het is een moeilijke situatie.”

Over de auteur