Balenciaga brengt ‘nieuwe’ schoen uit en vraagt hier slechts 1.750 euro voor

Balenciaga brengt 'nieuwe' schoen uit en vraagt hier slechts 1.750 euro voor

Het Spaanse modehuis Balenciaga is momenteel onderwerp van gesprek op sociale media, vanwege de release van een ‘nieuw’ paar exclusieve schoenen. Alhoewel, nieuw? De sneakers zien er nogal afgetrapt uit…

Het gaat om de zogeheten ‘Paris’-sneaker. In het model zitten scheuren en gaten en alsof dat nog niet genoeg is, zijn ook moddervlekken aangebracht op de schoenen. Ieder weldenkend mensen zou schoenen die in deze staat verkeren al lang en breed in de vuilnisbak hebben gegooid, maar Balenciaga vraagt er 1.850 dollar voor.

Collectorsitem

Het is niet zo dat de schoenen in tal van winkels te koop zullen zijn. Volgens Balenciaga zijn dit ‘exclusieve exemplaren’, waarvan er maar honderd zijn gemaakt.

Speciaal voor mensen die schoenen met iets minder gaten en scheuren willen, is er de ‘gewone Paris-sneaker’. Daar krijg je ook nog wat rafelranden bij en natuurlijk is de prijs lager. Deze modellen worden verkocht voor prijzen tussen de 470 en 595 euro.

Zoek hulp

Op sociale media wordt onthutst gereageerd op de schoenen. Zo zijn er mensen die zich afvragen of we te maken hebben met een sociaal experiment. Iemand anders adviseert kopers professionele hulp en weer iemand anders denkt aan een slechte grap.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven