Baby’tje van vijf maanden omgekomen in crèche

Baby'tje van vijf maanden omgekomen in crèche

In het Belgische kinderdagverblijf Mijnheer Konijn in Berchem-Kluisbergen is eergisteren een baby’tje van pas vijf maanden gereanimeerd. Het meisje werd nog overgebracht naar de eerste hulp, maar bij aankomst werd al duidelijk dat ze het niet gered heeft,

Onderzoek

Vooralsog wijst alles erop dat het gaat om een natuurlijk 0verlijden, zo meldt Het Nieuwsblad. Woordvoerder Nele Wouter van het agentschap Opgroeien heeft er geen woorden voor.

”Dit is een drama voor de ouders en de familie. Ook voor de mensen van het kinderdagverblijf zelf. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de oorzaak van het gebeuren. Vandaag komen we samen met alle diensten om verder te praten of wat er voorgevallen is.”

Op haar zij gerold

Gwendolien Schelstraete, de uitbaatster van Mijnheer Konijn is vanzelfsprekend erg droevig. Ze vertelt: ”Bij de allerkleinste baby’s gaan we elk kwartier kijken wanneer ze slapen.”

”Dat was woensdag niet anders. Toen een van de verzorgsters ging kijken, was het meisje op haar zij gerold. Toen ze haar terug op haar rugje wilde draaien, merkte de verzorgster dat ze niet meer reageerde. Daarop is direct besloten te starten met reanimeren en zijn de hulpdiensten gebeld.”

”Toen die hier met haar vertrok, had het meisje nog een hartslag.” Het leven van het meisje hing aan een zijden draadje. ”Totdat we gisteren het nieuws kregen dat ze er niet meer is.”

”Zulk nieuws zie je niet aankomen. We zouden werkelijk alles gedaan hebben om ze bij ons te houden”, aldus Gwendolien tegen het Nieuwsblad.

Tweede keer

Betreurenswaardig genoeg is het de tweede keer dat Gwendolien een kindje heeft moeten afgeven. ”Dat jongetje kwam om het leven door wiegendood.”

”De twee broertjes zijn nadien ook naar de opvang gekomen. We hebben samen met de ouders het verlies verwerkt. Dat dit een tweede keer moet gebeuren, is niet te vatten.”

Opgroeien heeft de opvang Mijnheer Konijn preventief geschorst. Die schorsing gaat in vanaf maandag, maar ook vrijdag blijft de opvang al gesloten.

Scroll naar boven