Baby’tje van 3 maanden sterft in aanmeldcentrum Ter Apel

Dit is waarom migranten allemaal naar Nederland willen

In de naastgelegen sporthal in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel, is een baby van pas drie maanden gestorven. Dit wordt bevestigd door het COA, die eraan toevoegt dat de doodsoorzaak nog niet bekend is.

COA-personeel diep geschokt

Volgens een woordvoerder van het COA is het personeel ernstig aangedaan door het overlijden van het baby’tje. “Dit komt keihard aan.” De woordvoerder wil niet vertellen hoe een kindje van drie maanden überhaupt in Ter Apel terecht is gekomen. Ook wordt er geen informatie verstrekt over de nationaliteit en het geslacht van de baby.

Slachtofferhulp

“Onder bewoners en medewerkers heersen gevoelens van verdriet en onmacht’, aldus het COA. ‘Aan hen wordt passende ondersteuning aangeboden.’ De sporthal staat op het terrein van het overvolle en chaotische aanmeldcentrum in Ter Apel, waar vluchtelingen zich moeten melden als zij in Nederland arriveren.

De hal wordt normaal door asielzoekers gebruikt om in te sporten. Maar door ruimtegebrek wordt de sporthal nu al een tijd lang gebruikt voor extra slaapplekken, om zoveel mogelijk asielzoekers op te kunnen vangen op het terrein.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven