Baby’tje loopt schedelbreuk en hersenbloeding op na ongeluk bij oppasmoeder

Overleden baby gevonden in water Zuid-Holland

In het Belgische Kessel-Lo is vanmorgen een kindje van zes maanden oud zwaargewond geraakt na een ongeluk bij een onthaalouder (oppas). Dat meldt Het Nieuwsblad.

Hersenbloeding

Rond 10.30 uur was de oppasmoeder een baby’tje aan het verzorgen op een verzorgingstafel, toen het kind ten val kwam. Dat gebeurde zo hard, dat het buiten bewustzijn raakte.

De vrouw belde vervolgens het alarmnummer en begon met reanimeren. Ook werden de ouders op de hoogte gebracht. Een ambulance heeft het slachtoffertje naar het ziekenhuis gebracht. Daar is duidelijk geworden dat de verwondingen levensbedreigend zijn. Zo heeft het baby’tje een schedelfractuur en hersenbloeding opgelopen, en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Onderzoek

“Er is een onderzoek lopende naar onopzettelijke slagen en verwondingen”, zegt Callewaert. ”We hebben voorlopig geen enkele aanwijzing dat er kwaad opzet in het spel is. Een ongeval, maar wel een met zware gevolgen. Gezien de ernst van de verwondingen is er dus wel een onderzoek lopende. Een wetsdokter werd aangesteld om te onderzoeken hoe het ongeval kon gebeuren.”

Scroll naar boven