Babysitter beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen krijgt slechts 30 dagen gevangenisstraf

Een eigenaar van een kinderdagverblijf in Ohio die kinderen seksueel misbruikte in haar niet-geregistreerde kinderopvang, krijgt slechts 30 dagen straf als onderdeel van een pleidooi tegen een lagere straf. Volgens USA Today werd Kimberly Hignite in juni 2018 aangeklaagd wegens meerdere aanklachten wegens vermeend misbruik die plaatsvonden in haar kinderdagverblijf die gevestigd was in haar huis in Grove City, Ohio.

Hoewel ze oorspronkelijk beschuldigd werd van vijf aanklachten van seksuele misbruik en 17 van kinderbedreiging wegens vermeend seksueel wangedrag met kinderen tussen februari 2011 en mei 2018, zijn deze ofwel verlaagd of teruggetrokken als onderdeel van de schikking van Hignite. De 52-jarige heeft nu schuldig verklaard aan 14 aanklachten en heeft een schamele 30 dagen gevangenisstraf gekregen.

Volgens The Columbus Dispatch werd het huis van Hignite in mei 2018 door de autoriteiten doorzocht nadat twee kinderen die naar haar kinderdagverblijf gingen, zeiden dat ze seksueel waren misbruikt door Hignite. 23 kinderen werden gevonden in het huis, alleen onder toezicht van de 71-jarige moeder van Hignite, die een rollator gebruikte. De kinderen varieerden in leeftijd van 7 maanden tot 5 jaar. Sommigen werden vastgebonden gevonden in autostoelen en achtergelaten in aparte kamers. Destijds ontkende Hignite het seksueel aanraken van één van de kinderen, maar gaf aan rechercheurs toe dat ze te veel kinderen onder haar hoede had, volgens gerechtelijke dossiers.

Tijdens de veroordeling eerder deze week, richtten moeders van vijf van de slachtoffers zich tot de rechtbank om gruwelijke details over het misbruik van hun kinderen te delen, meldt WBNS-10TV. Een moeder beschreef een spel dat Hignite de kinderen dwong te spelen, met behulp van “een bruin en een blauw bord met afbeeldingen van geslachtsdelen en een rode wijzer.” De radeloze moeder richtte zich tot de rechter en zei: “Edelachtbare, het geluid van mijn autistische zoon en kleine meid die kunnen beschrijven hoe de vagina van die volwassen vrouw eruit ziet en voelt, is iets dat we helaas nooit zullen kunnen vergeten, en het is iets dat ik nooit kan vergeven. ‘

Andere ouders noemden Hignite “een wolf in schaapskleren”, aldus The Columbus Dispatch, en zeiden dat het sturen van hun kinderen naar haar kinderdagverblijf hen heeft doen twijfelen aan eventuele ontwikkelingsachterstanden en ongewoon gedrag dat hun kinderen vertonen. Officieren van justitie verklaarden dat Hignite kinderen seksueel misbruikte gedurende een periode van meer dan zeven jaar, die teruggaat tot 2011.

Als onderdeel van de schikking, bekende ze 14 van de aanklachten van het misdrijf terwijl officieren van justitie alle andere aanklachten liet vallen. Ze kreeg ook de opdracht om een boete van $ 4.200 te betalen. Veel van de families van de slachtoffers noemden de straf teleurstellend en een groot onrecht. Officieren van justitie zeiden echter dat één van de redenen dat ze ermee instemden een deel van de aanklachten af te wijzen te wijten was aan gezinnen die ervoor kozen niet mee te werken.

De rechtbank hoopt dat de families de schade die in deze zaak is aangericht kunnen overwinnen. Wat vind jij van de straf? Laat het ons wete in de comments!