Baby 16 weken te vroeg geboren en slechts 0.7 kg viert nu haar eerste verjaardag

Baby 16 weken te vroeg geboren en slechts 0.7 kg viert nu haar eerste verjaardag

Amina was 16 weken te vroeg geboren en woog slechts 0.7 kg. Het kleine meisje was zo klein en breekbaar dat artsen haar in een boterhamzakje deden om haar warm te houden terwijl ze voor haar leven vocht.

baby 16 weken te vroeg geboren

De dochter Amina van Taylor Dobson had een hartafwijking en een hersenbloeding en woog slechts 0.7 kg bij de geboorte.

Toen ze in februari 2018 werd geboren, had Amina een open klep in haar hart en een bloeding in de hersenen – ze werd 76 dagen in het ziekenhuis gehouden. Amina kwam in deze wereld zonder een geluid te maken, met Dobson biddend dat haar dochter zou overleven.

Taylor en haar partner, Dahoud Maizer, konden hun dochter de eerste drie dagen niet zien totdat ze was gestabiliseerd.

moeder met te vroeg geboren baby

Artsen namen het kleine meisje onmiddellijk mee naar NICU en hingen haar vast aan draden en ademhalingsbuizen. Taylor Dobson had een incompetente baarmoederhals en moest vroegtijdig bevallen.

“De nacht voordat Amina werd geboren, werd ik opgenomen op de verlosafdeling en vertelde ik dat ik weeën had, maar dat ze zouden proberen ze te stoppen door magnesium te gebruiken voor de komende 24 uur”, vertelde Taylor aan The Sun en vervolgde:

‘Ze hebben me verzekerd dat het zou moeten stoppen met het bevallingsproces. Ik werd rond 17.00 uur opgenomen en mijn weeën kwamen de hele nacht steeds dichterbij. Tegen 9 uur kwam mijn arts binnen en deed een echo van Amina met de mededeling dat ze zichzelf uit mijn baarmoederhals schopte. Ze vertelden me dat ik een infectie had en dat ze onmiddellijk via de nood-c-sectie moest worden bevallen, anders liep ze het risico dat ook te vangen.

baby

Om baby Amina te helpen overleven, gebruikten artsen iets dat de meeste mensen in hun keuken zouden vinden – maar het is iets dat ondersteund. Amina werd in een boterhamzakje geplaatst.

Benieuwd hoe dit afloopt? Lees verder op pagina 2:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven