Baby (1) overleden bij opvang, gastouder opgepakt

Baby (1) overleden bij opvang, gastouder opgepakt

De politie heeft gister een 45-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van een 1-jarig baby’tje in juni 2022. De vrouw was destijds de gastouder van het kind, zo meldt Omroep Brabant zojuist.

Onwel

Het baby’tje verbleef bij een gastouderopvang in Alphen-Chaam en werd ‘plotseling’ onwel. Hulpdiensten hebben het kind nog naar de eerste hulp gebracht, waar het twee dagen later overleed.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het kindje is omgekomen door ’toegebracht letsel’. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekendgemaakt.

Gesloten

Direct nadat duidelijk was geworden dat het kindje het niet gehaald heeft, is de gastouderopvang op last van de autoriteiten gesloten. De vrouw, die aan een verhoor zal worden onderworpen, moet overmorgen voor de rechter-commissaris komen en zal daar tekst en uitleg moeten geven.

Het onderzoek is nog niet afgesloten. De autoriteiten willen om deze reden, en natuurlijk met het oog op de privacy van de nabestaanden, geen verdere mededelingen doen.

Scroll naar boven