Baasjes laten honden los op zeehondenpups in Kijkduin en Scheveningen

In Scheveningen en Kijkduin zijn recent vier zeehondenpups zwaargewond gevonden. Deze trieste gebeurtenissen werden gemeld door de Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s-Gravenhage. Onderzoek wijst uit dat loslopende honden, waaronder een golden retriever, verantwoordelijk zijn voor de verwondingen van deze zeehonden.

Oproep voor hondenbezitters

De stichting benadrukt het belang van het aanlijnen van honden bij het zien van een zeehond. Dit is cruciaal om verdere incidenten te voorkomen. Honden kunnen onverwacht reageren op zeehonden, met ernstige gevolgen.

Een van de gewonde pups is overgebracht naar zeehondenopvang A Seal voor noodzakelijke zorg. Jonge zeehonden zijn bijzonder kwetsbaar voor dergelijke aanvallen en hebben dringend hulp nodig bij verwondingen.

Bewustwording en preventie

Deze incidenten onderstrepen de noodzaak van bewustwording onder hondenbezitters. Het is belangrijk om altijd een veilige afstand te bewaren en honden aangelijnd te houden op het strand. Dit helpt om de natuurlijke habitat van de zeehond te respecteren en incidenten te voorkomen.

Deze gebeurtenissen dienen als een belangrijke herinnering aan onze verantwoordelijkheid om de natuur te beschermen. Laten we samenwerken aan een veilige omgeving voor zowel onze huisdieren als de wilde dieren die onze stranden delen.

Scroll naar boven