Baasje moet dierenarts 18.000 euro betalen om doodzieke hond te redden

Baasje moet dierenarts 18.000 euro betalen om doodzieke hond te redden

Een hondeneigenaar uit het Britse Wigan heeft van de dierenarts te horen gekregen dat hij 18.000 pond moet betalen om het leven van zijn trouwe viervoeter te redden. Het dier is doodziek, maar zijn baasje Jaxon Feeley wil haar niet laten sterven.

Eerste hulp

Op 20 januari sloeg het noodlot toe voor de Weimaraner ‘Rambo’. De tweejarige hond raakte in shock, waardoor het hart niet meer voldoende bloed in het lichaam kon pompen. Volgens zijn baasje heeft Rambo de hele nacht overgegeven, meer dan 30 keer. De volgende ochtend heeft Jaxon hem naar de eerste hulp gebracht.

De dierenarts heeft Rambo onderzocht en kwam tot de schrikbarende conclusie dat het beestje ook buikgriep had. Rambo heeft 10 dagen op de intensive care gelegen. Jaxon is er alle 10 dagen bijgeweest. Hij nam direct vrije dagen op van zijn werk en heeft zijn trouwe vriend geen seconde uit het oog verloren.

Verzekering

De verzekering van de hond vergoed in totaal 6.500 pond, maar de kosten zijn inmiddels opgelopen tot 18.000 pond en het dier ligt nog altijd bij de dierenarts en wordt 24/7 geobserveerd.

Volgens Jaxon kost elke dag dat zijn hond bij de dierenarts is, ongeveer 1.000 pond. Het is onzeker hoelang Rambo er nog moet blijven.

Crowdfunding

Jaxon kan de kosten niet betalen, maar weigert zijn hond te laten sterven. ”Als het moet verkoop ik mijn huis. Ik ben in staat om alles te doen wat nodig is om mijn hond te redden.”

Baasje moet dierenarts 18.000 euro betalen om doodzieke hond te redden

Inmiddels is hij een crowdfunding gestart en de donaties lopen op. Hij heeft al meer dan 15.000 pond opgehaald in nog geen week tijd.

Met de hond gaat het stukje bij beetje de goede kant op. ”Ik mag hem elke 4 uur 10 minuten zien. De rest van de tijd zit ik in de wachtkamer. Rambo weet waar ze me kan vinden”, aldus Jaxon.

Scroll naar boven