Baasje dumpt honden in Ameland en vertrekt met de veerboot

Honden

Bij de haven van Ameland heeft een man zijn twee honden gisteravond gedumpt, waarna hij er vandoor is gegaan met de veerboot.

Veerboot

Dat meldt de dierenambulance van het eiland. Bij de huisdieren was een boodschappentas gezet met daarin voer, bakken en de paspoorten van beide honden.

De dierenambulance heeft direct de autoriteiten ingeschakeld. Zodoende kon de man, die in het Friese Holwerd arriveerde, bij aankomst ingerekend worden.

‘Diep geraakt’

Op Facebook schrijft de dierenambulance: ”Vanavond kregen we te maken met een situatie die ons als vrijwilligers diep heeft geraakt.”

Er kwam een melding binnen dat er twee honden van negen en elf jaar oud bij een fietsenstalling van de haven waren gezet. Het baasje zou vervolgens op de boot zijn gestapt.

‘Keken ontheemd om zich heen’

“Uiteraard zijn we direct met de grootst mogelijke spoed ter plaatse gegaan. Op de veerdam troffen we een uiterst trieste situatie aan.”

De vrijwilligers van de ambulancedienst troffen twee honden aan in de stromende regen. De hulpeloze dieren waren met een spanband vastgebonden en jankten onophoudelijk.

Door de inhoud van de boodschappentas, waar dus voer en paspoorten in zaten, wisten de vrijwilligers het zeker: de honden waren niet vergeten, maar doelbewust achtergelaten.

“Even waren wij met stomheid geslagen. Daarna zijn we direct in de actiestand geschoten.”

De medewerkers contacteerden de p0litie, want dieren achterlaten is tegen de wet. Vanuit Dokkum zijn agenten direct naar de haven van Holwerd gegaan.

Vervolgens is de man op boot aangehouden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor wat hij gedaan heeft.

De honden zijn provisorisch opgevangen door de dierenambulance. “Morgen gaan we aan de slag om een geschikte plek voor ze te vinden.”

Scroll naar boven