Ayoub (22) krijgt geen ‘vuurtje’ van 82-jarige vrouw, verkracht haar en slaat haar halfdood

Ayoub (22) krijgt geen 'vuurtje' van 82-jarige vrouw, verkracht haar en slaat haar halfdood

Ayoub M. was bij de politie totaal onbekend, maar dat veranderde compleet op 27 september 2021. Op die zwarte dag besloot hij een 82-jarige vrouw die met haar hondje wandelde op Linkeroever te volgen, haar te wurgen, bewusteloos te slaan, te verkrachten en het slachtoffer voor dood achter te laten. Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel tegen hem.

Volgens datzelfde OM ging het mis in zijn hoofd toen de vrouw hem geen aansteker gaf om zijn sigaret mee aan te steken. De vrouw had namelijk geen aansteker op zak.

Zwaar onder invloed

Uit onderzoek is gebleken dat Ayoub in de nacht voor zijn gruwelijke daden stijf van de cocaïne stond. Bovendien was hij ‘seksueel gefrustreerd’, zo valt te lezen bij Het Nieuwsblad.

De combinatie van drugs, geen aansteker krijgen en zijn seksuele frustraties doen de bom ontploffen in zijn hoofd. Ayoub volgt de vrouw en besluit op een bepaald moment om de bejaarde aan te vallen. ”Hij schopt en slaat haar en begint haar te wurgen”, zo leest de openbaar aanklager voor.

Penetreren

Het slachtoffer raakt daarop buiten bewustzijn. Wanneer ze bijkomt, is M. bezig om haar met zijn hand te penetreren. Dat de vrouw bijkomt, is voor Ayoub overigens aanleiding nog meer geweld te gebruiken. Opnieuw begint hij de vrouw zwaar te mishandelen.

Ayoub (22) krijgt geen 'vuurtje' van 82-jarige vrouw, verkracht haar en slaat haar halfdood

”Ik wist zeker dat ik zou sterven”, zo verklaart de getraumatiseerde vrouw in de rechtszaal. Dat dat niet gebeurde, heeft ze te danken aan passanten. Die maakten ‘een grap’ door ‘federale politie’ te roepen. De verdachte raakte daarop in paniek en rende weg.

Intensive care

De gealarmeerde hulpdiensten troffen de vrouw zwaargewond aan en heeft lang op de intensive care gelegen. Ze geeft aan ‘geen plezier meer te hebben in het leven’.

De verdachte werd geïdentificeerd door buurtcamera’s. Na zijn walgelijke en mensonterende daden loopt hij op zijn dooie gemak door de straat. Sinds zijn arrestatie, zo’n zeven maanden geleden, legt Ayoub geleidelijk aan bekentenissen af. Hij ontkent in alle toonaarden zijn slachtoffer te hebben willen doden. Zijn raadsman Thibaud Delva omschrijft de zaak als ‘verschrikkelijk’, maar vraagt de rechtbank ”rekening te houden met de jonge leeftijd van zijn cliënt” die ”niet goed weet hoe het zover heeft kunnen komen.”

Geen stoornissen

Ayoub is inmiddels onderzocht door een psychiater. Die heeft geen stoornissen kunnen vaststellen. Zijn advocaat denkt dat een celstraf van 18 jaar niet veel helpt en stelt behandeling voor. Volgens Delva is zijn cliënt nog jong genoeg om terug te keren in de samenleving.

De rechtbank doet uitspraak op 28 juni aanstaande.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven