Automobilist rijdt babyeendjes dood, had haast

Automobilist rijdt babyeendjes dood, had haast

In Engeland is enorme woede ontstaan over een automobilist die een eendenfamilie heeft aangereden. Drie van de zeven kwaakvriendjes overleefden de moordaanslag niet. Volgens een getuige weigerde de bestuurder, in tegenstelling tot anderen, te stoppen.

Het gruwelijke incident vond plaats in de Britse stad Trentham. Getuige Steven Walley postte een tragische foto van de eendenlijkjes op Facebook, waardoor de politie op de hoogte werd gebracht. Hierbij schreef hij de volgende tekst:

“Ik reed net op de A34 bij de rotonde van Trentham Gardens toen een gezin van zeven eendjes de weg overstak. Al het verkeer stopte om hen te laten oversteken, maar walgelijk genoeg kon deze chauffeur niet vijf seconden wachten en reed er recht overheen, waarbij hij drie van hen verpletterde.”

Politie doet onderzoek

De Britse politie neemt de zaak zeer hoog op en heeft contact opgenomen met de getuige. Zij onderzoeken of de dader zich schuldig heeft gemaakt aan overtredingen inzake de Wildlife en Countryside Act, zo wordt duidelijk uit een tweet.

Kenteken

Op de dader is zowaar een klopjacht ontstaan. Het kenteken van de auto wordt massaal verspreid. De politie is bezorgd dat mensen het heft in eigen handen gaan nemen en roept op “dit alsjeblieftnniet te doen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven