Autogarage haalt smerige truc uit en laat Marieke de hoofdprijs betalen

Autogarage haalt smerige truc uit en laat Marieke de hoofdprijs betalen

De 45-jarige Marieke Steinkamp is opgelicht door een autogarage. Ze sprak met de garagehouder af dat er een prijsopgave gemaakt zou worden voor een reparatie, maar dat liep anders. Zonder overleg werd haar auto gerepareerd.

Autogarage haalt smerige truc uit en laat Marieke de hoofdprijs betalen
Foto afkomstig van: Cottonbro studio

Tegen het Algemeen Dagblad vertelt Marieke dat wanneer ze de auto wilde vergrendelen, het bestuurdersportier niet mee deed. Daardoor kon de auto dus niet volledig op slot. Omdat Marieke net was verhuisd naar het oosten van Nederland, is ze naar de dichtstbijzijnde garage gereden.

Niet zo breed

Marieke had het op dat moment niet zo breed. ”We hadden net die verhuizing achter de rug, net die auto gekocht en ik had tijdelijk even geen werk. Dus ik vroeg of ze eerst konden kijken of het te repareren was. En als dat kon, wat het dan zou gaan kosten. Die man achter de balie zei: ‘We kijken wel even.’ En hij beloofde dat hij zou bellen met een prijsopgave voordat ze er mee aan de slag zouden gaan.”

Auto gemaakt

Maar een paar dagen later krijgt Marieke telefoon. ”Die man van de garage belde me en zei: ‘goed nieuws, we hebben de auto gerepareerd. U kunt hem komen halen.”

”Toen ik zei dat dat niet de afspraak was veranderde de toon. Hij verzekerde me dat het onderdeel dat vervangen moest worden maar 10 euro had gekost. Maar dat was niet de afspraak; ik zou gebeld worden voordat er een reparatie plaats zou vinden.”

100 euro

Het verhaal wordt nog gekker, want Marieke moet uiteindelijk 100 euro betalen. ”Ik schrok me kapot. Ik snap ook wel dat ze arbeidskosten moeten rekenen, maar dit was voor mij best veel voor zo’n kleine reparatie. En nogmaals: dit was niet de afspraak.”

”Toen ik hem confronteerde zei hij: ‘Nou, nou mevrouwtje. Denk je echt dat dit ergens anders goedkoper geweest zou zijn ofzo? Voor niets gaat de zon op’. Ik ben weggereden en heb mijn man laten bellen. Die heeft uiteindelijk nog 50 euro van de garage teruggekregen.”

Scroll naar boven