Auto zonder handrem rijdt schoolplein op: spelende kleuter (4) sterft, zes gewonden

Auto zonder handrem rijdt schoolplein op: spelende kleuter (4) sterft, meerdere gewonden

Een kleuterschool in de Italiaanse stad L’Aquila is gisteren het decor geworden van een uiterst tragische gebeurtenis. Een geparkeerde auto zonder handrem gleed van een heuvel en reed de speelplaats van de school op. Een kind werd dodelijk geraakt, terwijl zes andere kinderen gewond zijn geraakt.

Het verschrikkelijke ongeluk gebeurde in de middag, toen een moeder haar kind kwam ophalen van school. De vrouw had haar auto geparkeerd op een heuvel. Toen zij binnen was, rolde de auto naar beneden. Na eerst het schoolhek geramd te hebben reed het onbestuurbare voertuig de speelplaats op. Hier waren kleine kinderen op dat moment aan het spelen.

Handrem

De politie heeft de auto geïnspecteerd en heeft daarbij ontdekt dat de handrem niet was aangetrokken. De vraag die men heeft is of de moeder vergeten is deze aan te trekken, of dat haar zoon van acht jaar de handrem heeft ontgrendeld. Het kind zat namelijk in de auto op het moment dat het helemaal fout ging. Vooralsnog is er nog geen antwoord op die vraag, omdat de zoon volledig in shock is.

YouTube video player

De burgemeester van L’Aquila kondigde gisteren, voor vandaag een dag van rouw af. ‘’Ik ben getroffen door dit tragische nieuws’’, zei hij tegen de aanwezige pers nadat hij de plek des onheils heeft bezocht. ‘’We hopen en bidden dat het aantal slachtoffers niet nog verder oploopt.’’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven