Autistische jongen slaagt niet voor schoolexamens – leraar stuurt hem naar huis met brief

Het opvoeden van een kind met leerproblemen is bijzonder knap, maar het kan gezegd worden dat het veel moeilijker is dan het opvoeden van een kind zonder leerproblemen.

Terwijl ouders van kinderen zonder leerproblemen zich ongetwijfeld zorgen maken over alle gebruikelijke dingen die een moeder of vader doet, hebben ouders wiens kinderen worden geboren met aandoeningen zoals autisme al die zorgen én meer.

Wat er bij komt kijken, naast de zorgen van de ouders, kunnen de kinderen zelf soms worstelen in sociale omgevingen met hoge druk. Hier is geen beter voorbeeld van dan school, waar cijfers een grote rol spelen in je voortgang.

De 11-jarige Ben Twist leeft met autisme en zijn moeder, Gail, kreeg een enorme verrassing toen de school van haar zoon een brief naar huis stuurde nadat hij zijn examen had gefaald …

De innovatieve denkers van Lansbury Bridge School en Sports College, in St. Helens, Merseyside, gaven Ben in plaats daarvan zelfvertrouwen. Ondanks het feit dat hij zijn examen had gefaald, erkende zijn leraar dat hij ondersteuning nodig had, geen veroordeling.

Wil jij weten wat in de brief staat? Lees het in de volgende pagina!