Auteur ‘How To Murder Your Husband’ schuldig aan het vermoorden van man

Een romanschrijver die een blogpost schreef met de titel ‘How to Murder Your Husband’ is schuldig bevonden aan precies dat. Juryleden in Portland, VS, veroordeelde Nancy Crampton Brophy voor moord in de tweede graad nadat ze haar man Daniel vier jaar geleden dodelijk had neergeschoten.

Dood aangetroffen

In juni 2018 werd haar man Daniel dood aangetroffen door zijn studenten aan de Oregon Culinary Institute. De autoriteiten onthulden dat hij twee keer was geraakt. Ironisch genoeg had Nancy Brophy al een aantal boeken uitgebracht met de titels: The Wrong Lover, Hell of the Heart en zelfs The Wrong Husband.

In 2011 schreef de vrouw al een blogpost op het internet met de vreemde titel: How to Murder Your Husband, waarin ze nadacht over de perfecte methode om iemands echtgenoot te vermoorden. Ze beweerde dat een vrouw die haar partner vermoordt ‘meedogenloos’ en ‘heel slim’ moet zijn, terwijl ze ironisch genoeg beweerde dat wapens te rommelig waren om een moord te plegen.

Geen moordwapen

Hoewel het moordwapen nooit is gevonden, gelooft Shawn Overstreet, een plaatsvervangend officier van justitie, dat het niemand anders kan zijn geweest. Volgens The New York Times zei hij in zijn slotverklaring: “Ze had het plan klaar. Ze had de kans om deze moord uit te voeren. Zij was de enige die het motief had. Nancy is de enige persoon die deze misdaad kan hebben begaan.”

De advocaten geloofden dat Nancy de moord pleegde om de aanzienlijke levensverzekering van haar man, die $ 1,4 miljoen bedroeg. Het waren de beelden van de buurtsurveillance die de juryleden uiteindelijk over de grens trokken. De beelden toonden dat de auteur 30 minuten voor de dood van haar man naar het Oregon Culinary Institute reed en 20 minuten later wegreed.

Ze sloten af ​​met een verklaring die was gebaseerd op haar post, met de vraag: “Als er één ding is dat je weet over moord, is het dan dat iemand in staat is om het te doen?” In haar post noemde Nancy financiële problemen als een belangrijke reden voor een vrouw om haar man te vermoorden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven