Australische stad heeft ingenieuze oplossing om het probleem van plastic afval op te lossen

Australische stad heeft ingenieuze oplossing om het probleem van plastic afval op te lossen

Inmiddels is iedereen waarschijnlijk op de hoogte van de hoeveelheid plastic afval die we als mens gebruiken. De hoeveelheid afval in onze oceanen, stortplaatsen en waterwegen is onaanvaardbaar. Nu moeten we meer dan ooit milieubewust zijn, nu we weten wat het effect het heeft op onze wereld.

Deze Australische stad zag de hoeveelheid afval die vanuit woongebieden in de natuur terecht kwam en besloot dat deze ietwat eenvoudige oplossing voldoende zou moeten zijn.

Het briljante idee kwam van een bedrijf in Kwinana, West-Australië. De autoriteiten in de stad hebben een filtersysteem, door middel van grote netten, over de afvoerpijpen in de overlaten geplaatst om al het afval op te vangen.

netten om vuil op te vangen

Het water stroomt nog steeds vrij en beschermt de lokale omgeving tegen vervuiling. Wanneer de netten vol raken met afval en puin, worden ze verwijderd en wordt het afval in vuilniswagens weggegooid en naar een sorteercentrum getransporteerd waar alles dat kan worden gerecycled, verwijderd en vervolgens nog meer wordt gesorteerd.

De algehele kwaliteit van de netten is zeer duurzaam en het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, zal na verloop van tijd niet worden afgebroken.

Ze begonnen bij een plek genaamd het Henry-reservaat. Zowel de overheid als de burgers hebben een ongelooflijk verschil gezien in de hoeveelheid zwerfafval dat in de natuurlijke gebieden stroomt.

plastic opvangen in net

Meestal wordt afval weggespoeld in zware regenval en wordt het in deze afvoersystemen getrokken die uiteindelijk in natuurlijke ecosystemen terechtkomen. Dit systeem verwijderde echter in slechts enkele weken meer dan 800 pond puin. En dit was nog maar het begin.

De eerste twee verkooppunten waren slechts een test. Ze zagen zulke goede resultaten in zo’n klein gebied, dat ze besloten om ze in de hele stad te installeren om de hoeveelheid vervuiling en zwerfafval te minimaliseren en om de lokale fauna te beschermen.

netten tegen afval

De resultaten zijn indrukwekkend en de stad is trots op hun systeem. Het enige nadeel is dat deze netten meer dan $ 10.000 kosten en het proces kan lang duren, maar de meeste inwoners geloven dat het de investering waard is als het gaat om het opruimen van hun stad.

Het enige dat nodig is, is een kleine start om niet alleen in de gemeenschap, maar ook in de wereld verandering teweeg te brengen.

milievervuiling

DEEL dit met je vrienden en familie.

Bron: Shareably

Laat een reactie achter

Scroll naar boven