Attractie in pretpark vliegt in de fik, families moeten vluchten

Attractie in pretpark vliegt in de fik, families met kinderen doodsbang

Bezoekers van het grootste pretpark van Duitsland (en een van de grootste van Europa, hebben vandaag een minder leuke dag beleefd. Reden hiervoor is een gigantische fik die uitbrak en het gehele park onder de rook zette.

Het gaat om Europa-Park, dat ligt in Zuid-Duitsland en ook ontzettend populair is bij Nederlanders. Vorig jaar kwamen maar liefst zes miljoen mensen naar het park

Attractie in lichterlaaie

Volgens meerdere lokale media en getuigen vloog er door een technisch mankement een attractie in de fik. Wat volgde was totale paniek.

Volgens ooggetuigen waren er doodsbange families. Een van de omstanders vertelt aan Bild: ”Ik hoorde twee harde knallen en ik zag daarna een enorme fik ontstaan.”

Iemand anders die getuige was van wat er gebeurde, meldt dat het gaat om een attractie in de Spaanse zone. Diegene zat in het aangrenzende restaurant en had niks door.

”Godzijdank werden we net op tijd gewaarschuwd en konden we het gebouw verlaten. Ik hoop dat families en kinderen niet getroffen zijn.”

Bezoekers weg

Een woordvoerder van Europa-Park heeft bevestigd dat het een enorme chaos is geweest. Alle bezoekers zijn direct naar de uitgang gebracht.

In de tussentijd zijn de hulpdiensten massaal aanwezig. Er zijn meerdere brandweerlieden bezig met blussen. Volgens de laatste update is het onder controle.

2018

Op 26 mei 2018 was het ook al raak in het Europa-Park. Destijds vlogen de twee themagebieden Scandinavië en Nederland vrijwel geheel ten prooi aan vlammen.

Dat leverde enorme schade op. Restaurants, winkels en de attractie Piraten in Batavia werden compleet verwoest. Ook hier was een technisch mankement de oorzaak.

Het park had miljoenen euro’s aan schade. En dat was niet het ergste, want ook meerdere hulpverleners raakten gewond.

Efteling

Ook in Nederland is het de laatste tijd helemaal mis. In de Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel vloog vorige maand tot 2 keer toe een decorstuk in de hens.

Dat gebeurde tijdens de Raveleijn-parkshow. Ook hier brak paniek uit. De show ligt sowieso onder een vergrootglas nadat er ook al een ruiter van het paard geslingerd werd.

Scroll naar boven