Asociale wielrenner wil niet stoppen voor zebrapad en wordt hard aangepakt

racing cyclist, man, bicycle

Over wielrenners is er al zoveel gezegd en geschreven, dat we er hele boeken mee zouden kunnen vullen. Er circuleren talloze filmpjes op het wereldwijde web, waarbij de fietsfanaten zich niet bepaald conformeren aan de regels.

Wielrenners

Zijn alle wielrenners aso? Nee, natuurlijk niet. Er zijn ontzettend veel renners die zich aan de verkeersregels houden. Maar er zijn ook wannabe Michael Boogerds die denken dat ze de weg voor zichzelf hebben.

Op de een of andere manier verschijnen zijn vaak in filmpjes die op social media worden geplaatst. Onlangs dook er een erg heftige video.

Hierin zagen we hoe de bestuurder van een wit busje een heel peloton, bestaande uit een stuk of acht hobbyisten, ten val liet komen.

De automobilist wilde er graag langs, maar een van de wielrenners fietste midden op de weg. Het busje raakte de renner, die vervolgens tegen de anderen aan viel.

Zebrapad

Ook nu is er weer een video opgedoken van een wielrenner die zich, om het zacht uit te drukken, niet zo netjes gedraagt. We hebben geleerd dat je moet stoppen voor een zebradpad.

Voetgangers kunnen hier op een veilige manier oversteken. En dan moet je natuurlijk niet proberen door te rijden, tussen de voetgangers door.

Op de beelden is te zien dat de wielrenner hier complete maling aan heeft. Hij komt aan racen en denkt de verkeersregels wel even te kunnen negeren.

Wat hij echter niet had kunnen voorzien, is dat een voetganger hem tot stoppen dwint. En wat er dan gebeurt, is simpelweg een heerlijke portie karma. Onderstaand de beelden, die al wat ouder zijn maar daarom niet bepaald minder mooi:

 

Scroll naar boven