Asielzoekers plunderen DA drogist in Hardenberg, eigenaar ten einde raad

Asielzoekers plunderen DA drogist in Hardenberg, eigenaar ten einde raad

Zeer triest nieuws, want een een DA Drogist in Hardenberg heeft bekendgemaakt de deuren voorgoed te moeten sluiten. De oorzaak? De winkel wordt al jarenlang leeggeroofd door asielzoekers. De overlast en diefstallen zijn zo erg, dat de eigenaresse van de winkel de schade inmiddels niet meer kan ophoesten. De gemeente doet niets.

Eigenaar Siska is ten einde raad: ”Ik heb in Hardenberg een schadepost van 30.000 euro per jaar. Als ondernemer voel ik dat rechtstreeks in mijn portemonnee. Dat is niet op te brengen. Ik deed aanvankelijk trouw aangifte, maar ben daar net als veel andere ondernemers mee gestopt. Het kost alleen maar tijd en energie en je krijgt je geld er niet mee terug”, aldus Siska.

Politie

Volgens Siska worden daders nauwelijks bestraft. “Als de daders al worden opgepakt, lopen ze een paar dagen later weer lachend je winkel in alsof er niets is gebeurd. Vreselijk is het. Zij hebben blijkbaar niets te verliezen maar ik wel. Ik voel me in de steek gelaten.”

De neergeslagen eigenaar benadrukt tegenover De Stentor dat ze niets heeft tegen asielzoekers. Ze runt nog een winkel in Dalfsen en heeft daar een Syrische en Oekraïense vluchteling in dienst. De problemen worden voor haar veroorzaakt door een kleine groep mannen, die overal schijt aan heeft en het voor iedereen verpest. ”Ook voor andere asielzoekers.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven