Asielzoekers op rooftocht, meerdere winkels geplunderd

Op een kleine groep asielzoekers in Ter Apel staat momenteel geen maat meer. Sterker, zij veroorzaken steeds meer ellende door winkels leeg te plunderen. Getroffen maatregelen hebben geen nut, blijkt uit onderzoek van de NOS.

Op een kleine groep asielzoekers in Ter Apel staat momenteel geen maat meer. Sterker, zij veroorzaken steeds meer ellende door winkels leeg te plunderen. Getroffen maatregelen hebben geen nut, blijkt uit onderzoek van de NOS.

Een beveiligingsbedrijf dat toezicht houdt in de winkels, heeft een overzicht van incidenten openbaar gemaakt. Het loopt volledig de spuigaten uit.

De cijfers doen Nederlanders huiveren. In het eerste kwartaal van vorig jaar hebben er 62 aanhoudingen wegens diefstal plaatsgevonden.

Dit jaar, in 2023, gaat het al om 96 arrestaties. Daarnaast zijn er 40 pogingen tot diefstal geweest en is er nog eens 21 keer diefstal gepleegd zonder aanhouding.

Noord-Afrikanen

De daders zijn volgens winkeliers en politici voornamelijk asielzoekers uit Noord-Afrika. Dit zijn mensen die normaliter geen of weinig kans maken op een verblijfsvergunning.

De politiek heeft bij monde van staatssecretaris Eric van der Burg nu 45 miljoen euro uitgetrokken in een poging om het probleem onder controle te krijgen.

Onaanvaardbaar

Van der Burg, medeverantwoordelijk voor de situatie, heeft nu een brief geschreven aan de Tweede Kamer. Hierin uit hij zijn zorgen ten behoeve van bewoners en ondernemers in de samenleving. Eric spreekt van een onaanvaardbare situatie.

Bovendien denkt hij dat op deze manier steeds minder mensen bereid zijn om vluchtelingen op te vangen. En dat is ook verre van vreemd natuurlijk.

Gastvrijheid

Vorige maand trokken de burgervaders van Westerwolde en Emmen al aan de bel. Ook zij gaven aan dat de maatregelen welke genomen waren, niet werken.

”In Ter Apel weten we niet anders dan dat we mensen die huis en haard moeten verlaten, opvangen en hulp bieden.” De gastvrije gemeentes krijgen er tuig voor terug.

Klein gedeelte

Voordat iedereen over een kam wordt geschoren, moet er benadrukt worden dat het gaat om een klein deel van de Nieuwe Nederlanders.

Het gaat om een groep van zo’n 100 mannen, die geen respect heeft voor Nederland en alles rooft wat los en vast zit. In totaal verblijven er ongeveer 1.700 mensen in Ter Apel.

De verwachtingen zijn niet positief, want in de politiek verwacht men dat er alleen dit jaar nog eens 3.600 ‘veiligelanders’ bij gaan komen. Kortom: weer mensen die geen kansmaken op asiel.

Geen straffen

De politiek staat zogenaamd op hun achterste benen, maar heeft zelf een ‘reprimanderegel’ ingevoerd. Die houdt in dat asielzoekers die voor het eerst stelen, een waarschuwing krijgen.

Ze krijgen er geen boete voor, en  worden ook niet vervolgd. Als je een Nederlander bent, gebeurt dat wel. En zo kweekt politiek Nederland zelf de afkeer waarvan ze zelfs zogenaamd erg schrikken.

Scroll naar boven