Asielzoekers klagen over warmte, hulporganisaties brengen ijsjes

Het is wéér losgegaan in Ter Apel: Opnieuw aanhouding verricht

Asielzoekers die in Ter Apel (of buiten) verblijven zijn niet gelukkig met de hitte. Het Rode Kruis heeft daarom besloten om ijsjes, eten en drinken te gaan brengen naar de hulpeloze hoopjes mens. Ook delen de barmhartige Samaritanen anti-zon doeken uit. 

Gezegd moet wel worden dat het weer bomvol is bij Ter Apel. Dus dat die mensen uren buiten moeten staan is natuurlijk niet prettig met deze hitte. Het Rode Kruis krijgt overigens hulp van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Zij delen ook ijsjes en drinken uit.

Asielzoekers willen niet weg

Twee weken geleden besloot het COA om luifels te plaatsen, zodat wachtende asielzoekers beschermd konden worden als het zou regenen of wanneer de zon schijnt.

Hier wordt gretig gebruik van gemaakt door hon-der-den asielzoekers. Zij zijn daar uit vrije wil en weigeren te vertrekken, zodat zij op tijd zijn voor hun identificatie en registratie.

Personeelstekort

Het Rode Kruis is vandaag niet op volle oorlogssterkte aan het rondrennen voor asielzoekers. Veel medewerkers liggen op het strand. Sorry, we bedoelen dat er veel ziekmeldingen zijn binnengekomen. Daardoor kon er pas rond 15.00 begonnen worden met uitdelen. Morgen wordt het iets minder warm, waardoor er goede hoop is dat er weer voldoende mankracht aanwezig is.

Rotzooi

Onderstaande beelden circuleren op Twitter. Hier zie je hoe de boel wordt achtergelaten na een nachtje kamperen in Ter Apel. Drie keer raden wie de zooi mag opruimen?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven