Asielzoekers blokkeren N366, politie grijpt in

Asielzoekers blokkeren N366, politie grijpt in

In Ter Apel heeft zich gisteravond een bizar tafereel afgespeeld. Een groep asielzoekers uit het bekende azc heeft ter hoogte van het asielzoekerscentrum de autoweg N366 geblokkeerd. De politie heeft de actie uiteindelijk gestopt.

Zo’n 20 mannen stonden, lagen of zaten op de weg. Ondernemer Mike Lambers was met zijn bedrijfsbus onderweg naar huis. ”Niemand kon er langs”, Mike Lambers tegen Dagblad van het Noorden. De ondernemer uit Nieuw-Weerdinge heeft zo’n 15 minuten moeten wachten. Het wachten duurde lang. Voor mijn gevoel was het een half uur, maar het was zeker een kwartier.”


Volgens een politiewoordvoerer was er spraken van een verkeersgevaarlijke situatie en gevaar voor de mensen zelf. De politie sommeerde de asielzoekers de provinciale weg vrij te maken. ”Een aantal gaf daar gehoor aan. Anderen hadden meer dwang nodig om te vertrekken.”

Het is onduidelijk wat precies de bedoeling was van de actie. Ook het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) kan daar niks over zeggen.. „Als COA hopen we natuurlijk dat dit soort incidenten uitblijft. Als asielzoekers buiten ons terrein zijn, vallen ze niet meer onder onze verantwoordelijkheid. Dan hopen we dat ze hun weg vinden en dat ze zich gedragen.”

Scroll naar boven