Asielzoeker overleden door hongerstaking, bewoners worden agressief

Asielzoeker overleden door hongerstaking, bewoners worden agressief

Ophef in het Belgische Merksplas, om precies te zijn in het Centrum voor Illegalen. Hier is gister een man met de Georgische nationaliteit overleden. De man was eerder in hongerstaking gegaan omdat hij de autoriteiten hem niet naar Frankrijk wilden brengen. Daar verblijft de vrouw van de 38-jarige man namelijk. 

Agressieve illegalen

”Door het overlijden is commotie ontstaan onder bewoners van het centrum”, zo stelt Paulien Blondeel van de Dienst Vreemdelingenzaken. De politie moest komen om het personeel bij te staan en de situatie weer te laten kalmeren. De illegalen die agressief werden zijn in een kamertje gezet. Hier konden ze weer rustig worden. Dat is blijkbaar gelukt, zo meldt Gazet van Antwerpen.

Hongerstakingen gebeuren overigens wel vaker volgens Blondeel. ”Die mensen worden dan medisch nagekeken. Mocht het nodig zijn wordt er ingegrepen. In dit geval zou de toestand van de man nog niet alarmerend zijn geweest.” Er wordt onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak, maar alles wijst erop dat de man een natuurlijke dood is gestorven.

Scroll naar boven