Artsen zeggen dat mama dochter moet afbreken omdat ze ‘niet gemaakt is om te leven’ – 3 jaar later, baby tart alle kansen

Als moeder heb je een onbreekbare band met je kind, dat vaak begint voordat ze geboren zijn. Natuurlijk, het moment waarop je ze voor het eerst ziet, is te mooi voor woorden, maar het is de allereerste keer dat je je realiseert dat je zwanger bent en dat er iets in je verandert.

Voor Soleannys Lugo was dit precies het geval. Sterker nog, ze hield zo veel van haar ongeboren kind dat ze bereid was om artsen te negeren toen ze adviseerden om een abortus te plegen na het zien van misvormingen op de echo’s.

Artsen waren bezorgd dat Lugo’s dochter altijd in een vegetatieve staat zou leven, maar de moeder was vastbesloten om te bevallen zoals ze had gepland. Drie jaar later heeft ze het verhaal goed te vertellen.

Na het zien van misvormingen op de echo’s van Soleannys Lugo, adviseerden artsen de moeder om een abortus te plegen omdat ze geloofden dat haar dochter niet “compatibel zou zijn met het leven”.

Lugo zelf was echter niet op haar gemak om dat te doen. Ze bleef ervan overtuigd dat haar baby op haar kon reageren vanuit de baarmoeder.

Volgens de Daily Mail zei de Venezolaan: “Hoewel ons werd verteld dat ze een zaadje was, verzekerde ik hen dat ze dat niet was omdat ze me schopte (in de baarmoeder). Ze reageerde op stimuli, toen ik met haar sprak reageerde ze met trappen en ze hield van instrumentale muziek, ze heeft veel met dit alles bewogen. ”

 

View this post on Instagram

 

#Barinas #venezuela asi o mas Relax? Para ser Feliz no se necesita tanto, solo actitud.

A post shared by Helianny francheska (@laguerrerahelianny) on

Nadat ze haar definitieve beslissing had genomen, beviel Lugo van haar dochter, Helianny, na 39 weken via een keizersnede. Zoals verwacht had ze een aantal misvormingen, waaronder een hazenlip, ongevormde ogen en geknikte voeten en handen.

Het meisje werd ook geboren met hydrocephalus, een opeenhoping van vocht in de schedelholtes. Dit veroorzaakt niet alleen een abnormaal grote hoofd, maar kan ook resulteren in weefselbeschadiging van de hersenen.

 

View this post on Instagram

 

Jueves de #tbt ¡sin palabras¡ Solo agradecer al gran yo soy por tantas bendiciones. Hay estabas mi princesa sin cejas, ni pestañas pero siempre te amé y te amaré desde el momento que me enteré que estaba embarazada, Dios sabia que yo no acepataria que te hicieran daño y junto a tu papi decidimos emprender este reto, amarte incondicionalmente y empezamos a escribir esta historia llena de fé, amor, esperanza y mucho optimismo. Hoy en dia agradezco a mi señor porque no nos ha dejado solos y siempre esta presente, aunque no lo vemos si lo sentimos GRACIAS padre por todo, por cada suspiro, por cada amanecer. ¿será que Helianny ha cambiado un poco? ¿Que opinan ustedes? @wisin

A post shared by Helianny francheska (@laguerrerahelianny) on

Artsen waren er zeker van dat Helianny het niet zou overleven. Ze waren er zelfs zo van overtuigd dat ze Lugo’s man heilig water gaven om een doop uit te voeren. En toch vocht Helianny op miraculeuze wijze door. Niet alleen leefde ze voorbij haar geboorte, ze leeft nog steeds … drie jaar later.

Lugo is zich er goed van bewust dat haar dochter niet hetzelfde is als andere kinderen, maar ze zegt dat haar liefde haar toestaat dingen in een ander daglicht te zien.

“Ik zou het uiterlijk van Helianny toen vergelijken met een ‘bovennatuurlijke koningin’ omdat ze een kroon in haar hoofd had verwerkt. De drie uitsteeksels op haar hoofd leken op een kroon, ‘zei ze. “Ik zag haar schoonheid toen en nog steeds tot op de dag van vandaag.”

Tot op de dag van vandaag blijft Helianny vechten. Lugo en haar man doen hun best om haar een zo normaal mogelijk leven te geven, terwijl ze tegelijkertijd veroordelende opmerkingen en vreemde blikken van andere mensen die ze tegenkomen, proberen te bestrijden.

Voor meer informatie over het verhaal van Helianny, bekijk de onderstaande video:

Het besluit van Lugo om haar zwangerschap niet te beëindigen is zeker een onderwerp dat tot een heftig debat zal leiden.

Denk je dat alle kinderen een kans verdienen om te leven? Moet Lugo naar de dokters geluisterd hebben? Laat het ons weten in het reacties hieronder. Vergeet dit artikel niet te DELEN om hulde te brengen aan de ontembare kracht die Helianny heeft getoond.

Bron: Daily Mail