Door de huidige lockdown zijn er steeds meer jongeren die naar de drugs grijpen. huisarts Peter Vonk laat dit weten in een gesprek met AT5. Hij zegt dat hij steeds meer studenten ziet die veel drugs gebruiken.

‘Dit gaat van hartritmestoornissen door te veel cocaïnegebruik, tot een zelfmoordpoging onder invloed van LSD. De tweede lockdown wordt anders ervaren door studenten, en daarom zoeken ze afleiding’, laat Vonk aan NH Nieuws weten.

De dokter zegt dat hij zich extreme zorgen maakt en ziet dat er steeds meer studenten zijn die drugs gaan gebruiken. ‘De afgelopen weken heb ik heel erg veel studenten gezien die eenzaam zijn, en somber en angstig. Daar worden we de afgelopen weken de hele tijd voor gebeld.’

Mensen raken namelijk steeds depressiever door de lockdown en al helemaal nu de lockdown zo lang duurt. ‘Toen waren ze vooral bang voor het virus, krijg ik het wel of krijg ik het niet, en wat moet ik dan doen? Inmiddels zijn we wat verder in de tijd, het begint nu echt lang te duren. De studenten die ik nu spreek, zeggen dat ze het niet langer vol kunnen houden, de uitzichtloosheid grijpt ze naar de keel.’

Wanneer studenten zich niet vrolijk voelen is de verleiding om drugs te gebruiken steeds groter en al helemaal tijdens de kerstvakantie.

BEKIJK OOK  Video: Burgemeester Aboutaleb richt zich tot relschoppers: ‘Heb je nu een goed gevoel?’

Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!