Artsen vertellen vermoeide Courtney (20) dat ze ‘lui’ is, een paar weken wordt duidelijk wat er is

Artsen vertellen vermoeide Courtney (20) dat ze lui is, een paar weken later is haar leven verwoest

Wanneer je zelf het gevoel hebt dat er iets niet klopt in je lichaam, ga je naar de huisarts en eventueel naar specialisten om onderzoek te laten doen naar wat er precies aan de hand is. Maar wat als artsen je gewoon ‘lui’ noemen?

‘Gewoon lui’

Wanneer specialisten je vertellen dat je niets mankeert, ga je er niet vanuit dat je leven enkele weken later op zijn kop staat. Maar dit is wel wat er gebeurd is met Courtney Nettleton (20). Tenminste, dat beweert ze zelf in gesprek met The Sun, een bericht dat is overgenomen door Newsner.

De jonge vrouw werd steeds vermoeider. Volgens de Britse krant The Sun sliep Courtney op gegeven moment wel 14 uur per dag.

Na een paar weken besloot ze naar de huisarts te gaan, en eiste een onderzoek. Die verwees haar door naar specialisten om te kijken wat er aan de hand was.

Uit tests en onderzoeken kwam echter niets naar boven. Courtney kreeg te horen dat ze ‘lui’ was en dat haar gezondheid zou verbeteren door ‘meer naar buiten’ te gaan en ‘actiever’ te zijn. Ze werd naar huis gestuurd en kreeg te horen dat men niets voor haar zou kunnen betekenen.

Knobbel in nek

Enkele weken nadat Courtney ruw was weggestuurd, ontdekte ze een knobbel in haar nek die steeds groter werd. Ze liet zich opnieuw onderzoeken en kreeg toen de diagnose schildklierkanker.

Volgens The Sun is de diagnose erg zeldzaam en komt deze het vaakst voor bij mensen van in de dertig. Vrouwen krijgen het over het algemeen vaker dan mannen.

Courtney liet zich behandelen en heeft haar schildklier laten verwijderen. In maart 2022 kreeg ze te horen dat ze helemaal gezond was.

@courtneypaigenettleton I will get there eventually🤞🏻 #cancer #thyroidcancer #cancersucks #NatWestWhatYouWaitingFor #foryoupage #foryou #fyp #cancerawareness ♬ What words destroyed you – Mitch Mullins

Te vroeg gejuichd

Maar ook dit keer zaten de artsen ernaast. Terwijl Courtney dolgelukkig was dat ze het overleefd had, kreeg ze een bericht waarin stond dat ze onjuiste informatie had gekregen. Sterker nog, het zat nu door haar hele lichaam. ”Ik was zo blij en nu dit.”

”Drie dagen heb ik gedacht dat ik genezen was. De dokter belde me op en vertelde dat ik me nergens zorgde over hoefde te maken.”

”Maar drie dagen later belde hij weer en zei hij dat hij slecht nieuws had. Ze hadden opnieuw cellen gevonden en ik moet wederom behandelingen ondergaan.”

Na twee medische missers heeft Courtney nog maar weinig vertrouwen te hebben in de gezondheidszorg en hoopt dat ze het zal overleven. Dat hopen wij ook.

Scroll naar boven