(Dieren)artsen maken zich zich zorgen omdat ongeveer 19% van de katten in een huishouden waarbij iemand besmet is met het coronavirus ook besmet raken. Als er dus iemand in het huishouden COVID-19 heeft is er een kans van 19% dat je kat het ook kan krijgen.

Ook honden kunnen besmet raken en hebben een kans van 14% om besmet te raken. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is een onderzoek gestart naar huisdieren die besmet kunnen raken met het coronavirus.

Onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde hebben 144 katten en 149 honden onderzocht. Dit deden ze in Rotterdam, Utrecht en Wageningen. Hieruit konden ze concluderen dat er dieren waren die ooit besmet waren of zijn met het coronavirus.

BEKIJK OOK  Nóg een variant van het coronavirus in het VK aangetroffen

De kans is zeer groot dat deze dieren besmet zijn geraakt door het baasje. Gelukkig zijn er nog geen mensen besmet geraakt door een huisdier. Ook weten ze nog niet of een huisdier een ander huisdier kan besmetten met het coronavirus.

Het onderzoek begon dit jaar in juli en zal tot halverwege 2021 doorlopen.

Huisdieren besmet met het coronavirus

Het is al een tijdje bekend dat ook huisdieren besmet kunnen raken. Er zijn echter nog zo weinig dieren besmet met het virus dat ze niet precies weten of er symptomen of gevolgen zijn. Het is wel zeker dat katten net als mensen last krijgen van hun longen en luchtwegen als ze het virus hebben.

BEKIJK OOK  Onderzoek toont aan dat mannen baarden meer bacteriën dragen dan honden

Heb je een hond of kat die besmet is? Bel dan aub je huisarts.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!