Artsen maken cruciale fout, meisje (3) overleden

Artsen maken cruciale fout die ziek meisje (3) fataal wordt

Veel mensen staan niet stil bij hoe bijzonder het leven is. Elke dag kan zomaar de laatste zijn en daarom is het een aanrader alles uit je leven te halen. Maar sommige mensen krijgen die kans helaas niet.

De 3-jarige Porsha had een kort, maar ongelooflijk moeilijk leven. In 2021 kregen de ouders van het meisje uit Cardiff het tragische nieuws dat hun dochtertje kanker had.

Het was in een vergevorderd stadium. In de hoop deze tragische ziekte te overwinnen die haar lichaam elke dag meer en meer overnam, wilden de ouders er alles aan doen om het leven van Porsha te redden.

Dat betekende dus zeer zware behandelingen. Porsha woonde permanent in het ziekenhuis, terwijl haar ouders vlakbij in het Ronald McDonaldhuis introkken.

Zonnestraaltje

De oma van Porsha, Lynda, vertelt aan de Britse krant Mirror dat haar kleindochter het ‘zonnestraaltje’ in het ziekenhuis was die nooit klaagde.

”Ze toverde met haar opgewekte karaktertje een glimlach op ieders gezicht. Ze was zo ontzettend lief en grappig”, aldus Lynda.

Gedurende de 17 maanden dat Porsha in het ziekenhuis verblijft, zijn niet alleen haar ouders er. Ook haar opa en oma zijn er elke dag.

Lichtpuntje

Na maandenlang knokken lijkt er voor het meisje en haar familie vorig jaar een lichtpuntje te zijn. Artsen stellen voor een beenmergtransplantatie te doen.

De familie is enthousiast, maar dat blijkt van korte duur. De procedure blijkt een fatale vergissing.

Cruciale fout

Kort na de operatie wordt Porsha ziek. De bloedcellen in het gedoneerde beenmerg vallen de andere cellen in haar lichaam aan.

Nu kan dit soms met medicatie behandeld worden, maar in het geval van Porsha heeft het grote gevolgen. De gedoneerde cellen vallen haar inwendige organen aan en doen meer kwaad dan goed.

De schadelijke cellen verspreidden zich uiteindelijk door Porsha’s hele lichaam. Toen ze haar longen bereikten bleek dat fataal.

Doktoren hebben nog geprobeerd haar leven te redden, door een longtransplantatie te regelen. Op 21 januari dit jaar viel Porsha in slaap en werd nooit meer wakker. Vlak voordat de longtransplantatie plaats zou vinden.

Het verhaal van Porscha heeft internationaal veel aandacht gekregen. De familie heeft veel steunbetuigingen ontvangen en is daar zeer dankbaar voor.

Scroll naar boven