Artsen diagnostiseerde tiener met ‘slechte constipatie’ – 24 uur later wordt hij dood gevonden

Tiener Jack Dunn werd met hevige buikpijn naar het ziekenhuis gebracht, toen hij niet meer kon lopen. Artsen voerden verschillende tests uit te op de 17-jarige om de oorzaak te achterhalen.

De artsen diagnosticeerden de jongen uit Porth, Wales met ernstige constipatie. Hij kreeg wat laxerende medicijnen en werd naar huis gestuurd zonder te beseffen dat Jack eigenlijk aan iets veel ernstigers leed.

Slechts 24 uur nadat hij uit het ziekenhuis was vrijgelaten, werd Jack door zijn vader dood in zijn bed gevonden.

Geplaatst door Claire Dunn op Vrijdag 12 juli 2019

Volgens zijn ouders hebben de artsen zijn maag gescand om een blindedarmontsteking uit te sluiten.

“We namen hem mee naar A&E en vertrouwden de artsen er volledig op ons te vertellen wat er mis was met hem. Hij kon nauwelijks lopen, hij had zoveel pijn. Hij kreeg een blaasscan, maar er kwam niet echt iets uit. De dokter zei dat hij verbijsterd was en geloofde dat Jack aan niets meer dan een slechte aanval van constipatie leed, ‘vertelde Jack’s vader aan de Britse krant The Sun.

Geplaatst door Claire Dunn op Maandag 8 april 2019

Helaas konden de artsen in het ziekenhuis de onderliggende medische toestand van Jack niet op tijd vinden. Het bleek dat Jack ketoacidose had veroorzaakt door de afbraak van vetzuren en de vorming van ketonen die normaal voorkomen bij ongecontroleerde diabetes type 1.

“Toen Jack het moeilijk vond om te ademen, dacht de dokter dat het waarschijnlijk angst was omdat Jack angstig was in het ziekenhuis,” zei papa Kieron van Jack. “Maar dat hij worstelde om te ademen was omdat zijn organen werden afgesloten vanwege de ketoacidose.”

Hij voegde eraan toe: ‘Mijn zoon dood in zijn bed vinden was het ergste moment van mijn leven. Ik geloof dat Jack vandaag nog zou leven als er nog een paar eenvoudige tests waren uitgevoerd. ‘

Geplaatst door Claire Dunn op Vrijdag 12 juli 2019

De familie van Jack zegt dat zijn dood waarschijnlijk had kunnen worden voorkomen als artsen een glucosetest hadden uitgevoerd.

Als ketoacidose op tijd werd gedetecteerd, kon de aandoening worden behandeld met de juiste medicatie en insuline.

Andere symptomen van de aandoening zijn vermoeidheid, verwardheid, ongewone dorst, snellere ademhaling en de noodzaak om meer dan normaal te plassen.

Deel dit verhaal met je vrienden en familie om het bewustzijn over ketoacidose te vergroten en te voorkomen dat hetzelfde met anderen gebeurt.