Arts zorgt voor angst bij mensen met contactlenzen door onthulling

Arts zorgt voor angst bij mensen met contactlenzen: ''Je kunt je oog kwijtraken''

Een arts jaagt mensen met contactlenzen de stuipen op het lijf, nadat hij op sociale media heeft gezworen nooit meer contactlenzen te dragen nadat hij iemand moest behandelen die haar oog is kwijtgeraakt door contactlenzen.

Contactlenzen

Miljoenen mensen dragen contactlenzen. Je leest wel eens vaker opmerkelijke verhalen van mensen. Zo brachten we eerder al een verhaal waarbij iemand 23 lenzen op elkaar had gepropt. Dat liep uiteindelijk niet zo goed af. Degene die de lenzen in een keer eruit moest halen, schrok zich te pletter.

G.P. Samuel, een vooraanstaand arts die op TikTok zijn volgers een kijkje geeft in de medische wereld, heeft het verhaal van Marie Mason uit Leicestershirte online gezet.

Marie ontwikkelde een zeer vreemd probleem, dat uiteindelijk leidde tot het verwijderen van haar oog. Samuel vertelt hoe dat kon gebeuren.

Zicht verslechterde

”Ze draagt contactlenzen en douchte vaak, totdat haar zicht op een dag verslechterde. De opticien stuurde haar direct door naar de oogspecialist.”

”Die constateerde een infectie gerelateerd aan contactlenzen. Dit werd veroorzaakt door een parasiet die in kraanwater kan voorkomen en onder je lens kan komen wanneer je doucht. Het gaat om een parasiet met de naam acanthamoebe.” Klinkt niet zo lekker.

Amoebe

G.P. Samuel vervolgt: “Zoals de naam al aangeeft, is het een amoeba, geen virus of bacterie, wat ook betekent dat normale antibiotische oogdruppels niet erg effectief zijn tegen dit probleem.”

”Marie heeft alles geprobeerd, waaronder medicatie en drie hoornvliestransplantaties. Het hielp niet en de vrouw moest haar oog laten weghalen.”.

”De meeste mensen zullen zeggen: ‘Stop met ons bang maken, dit is zeldzaam, contactlensinfecties treffen slechts ongeveer één op de 5000 mensen, acanthamoebe is nog zeldzamer. Maar wanneer het ernstig is kan het leiden tot gezichtsverlies in een of beide ogen.”

Minimaliseren

”Ik weet dat de meesten van jullie nog steeds contactlenzen zullen dragen, dus dit is hoe je het risico kunt minimaliseren. Je kunt beter niet slapen, eten en/of douchen met lenzen in.”

”Daglenzen hebben een lager risico, hergebruik geen daglenzen. Was altijd je handen voordat je contactlenzen aanraakt en vervang de lenshouder regelmatig.”

Is It Bad To Shower With Your Contacts In? | Eye Doctor Explains #shorts #eyes #interestingfacts

 

Scroll naar boven