Arts vraagt terminaal zieke kinderen wat echt belangrijk is in het leven en dit is hun antwoorden

Kinderen verrassen ons vaak door een soort wijsheid te tonen die de meeste volwassenen niet bezitten. Dus toen Dr. Alastair McAlpine het zat was om zoveel negativiteit in de wereld te zien, besloot hij enkele van de mooie dingen te delen die zijn jonge terminaal zieke patiënten hem hadden verteld.

Hij postte opmerkingen die terminaal zieke kinderen tussen de vier en negen jaar aan hem hadden gegeven over waarom het leven de moeite waard was om te leven. En sommige dingen die ze hebben bedacht, kunnen je misschien verrassen.

dokter van terminaal zieke kinderen

Dr. McAlpine is een arts voor palliatieve zorg in Kaapstad, Zuid-Afrika, dus hij werkt regelmatig samen met mensen die aan het einde van hun leven zijn in een poging hen op hun gemak te stellen en hun pijn te verlichten. Hij helpt patiënten vreugde en waardigheid te vinden in hun dood en neemt al het lijden weg dat hij kan.

opmerking van terminaal ziek kind

Het duurde niet lang voordat de antwoorden van de kinderen op de vraag van McAlpine op Twitter viraal gingen. Volwassenen over de hele wereld werden tot hen aangetrokken, niet alleen vanwege hun eenvoudige wijsheid maar ook vanwege de hartverscheurende eindresultaat van de situatie. We kunnen allemaal iets leren van deze onschuldige kleine kinderen.

Bekijk de onderstaande video om een paar van hun reacties te zien: