Arts stelt verkeerde diagnose en stuurt kind (9) naar huis, nu is het te laat

Arts stelt verkeerde diagnose en stuurt kind (9) naar huis, nu is het te laat

De ouders van de pas 9-jarige Dylan Cope gingen eind vorig jaar met hun zoon naar de spoedafdeling omdat hij zware buikkrampen had. Artsen dachten dat het jongetje niet zoveel mankeerde en stuurden hem al snel naar huis met wat pijnstillers. Nu is het kind er niet meer.

Verkeerde diagnose

Dylan (9) uit Wales kampte al een tijd met hevige buikkrampen. Zijn huisarts vermoedde een blindedarmontsteking en wilde dat het kind naar de spoedafdeling ging.

Eenmaal aangekomen bij de eerste hulp, dachten artsen dat Dylan ‘gewoon een griepje’ had. Ze stuurden hem naar huis om ‘goed uit te zieken’.

Maar drie dagen later was er geen verbetering zichtbaar. Wederom namen zijn ouders hem mee naar de spoeddienst. Daar is besloten Dylan naar een universitair ziekenhuis te brengen.

Daar werden een gesprongen appendix en sepsis vastgesteld. Hoewel het jongetje nog medische hulp kreeg, was hij er al te slecht aan toe. Vier dagen later, op 14 december, liet hij het leven.

Arts stelt verkeerde diagnose en stuurt kind (9) naar huis, nu is het te laat

Onderzoek

Inmiddels loopt er een onderzoek naar wat er gebeurd is. De ouders van Dylan, die hun kind zijn verloren, hopen hiermee te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het naar huis sturen van hun zoon.

Volgens een verpleegkundige zou hij de opdracht hebben gekregen om Dylan te ontslaan, nadat het kind ‘positief’ getest had voor griep.

Heel druk

Andere verklaringen tekenen op dat het die avond ‘heel druk’ was op de spoedafdeling. ”Meer dan negentig kinderen waren aan het wachten, en er is al een personeelstekort.” Het is mogelijk dat die drukte heeft bijgedragen aan de gebrekkige hulp.

Maar dat is voor de ouders van Dylan natuurlijk onverteerbaar. Of het nu druk is of niet, of er personeelstekort is of niet: je kind moet geholpen worden.

Scroll naar boven