Arts redt leven van kindje door zijn eigen beenmerg te doneren

In Florida, cardioloog Ali Alsamarah ontving een telefoontje dat zijn beenmerg een potentiële match zou kunnen zijn voor een kind dat dringend beenmergtransplantatie nodig had. Zonder aarzeling besloot Ali om de levensreddende procedure te ondergaan.

Belangrijke beslissing

Drie jaar eerder maakte Ali de keuze om beenmergdonor te worden. Dit besluit werd geïnspireerd door het zien van een vriend die acute myeloïde leukemie had en deze ziekte overwon dankzij een beenmergtransplantatie. Deze levensveranderende ervaring motiveerde Ali om deel te nemen aan het beenmergdonatie-programma, wetende dat zijn beslissing ooit iemands leven zou kunnen redden.

Een boodschap van hoop

Door zijn verhaal te delen, hoopt Ali anderen te inspireren om na te denken over beenmergdonatie. Hij gelooft dat bewustwording over het belang van beenmergdonatie de donorpool zal vergroten, waardoor meer potentiële matches beschikbaar zijn voor mensen in nood. Ali vertelde aan Adventist Reviews: “De procedure is van cruciaal belang om het bewustzijn te vergroten en mensen voor te lichten over de mogelijke levensreddende therapie.”

Altruïsme gewaardeerd en geprezen

De gemeenschap heeft Ali’s altruïstische daad met bewondering ontvangen. Mensen loofden zijn inzet en toewijding om een leven te redden. Op social media uitten velen hun waardering voor zijn nobele actie. Eén gebruiker op Instagram schreef: “Het kind dat je hebt gered zal je voor altijd herinneren, dat is een speciaal cadeau voor hem of haar en het gezin.” Een ander beschreef hem als “een geweldige arts.”

Deze inspirerende arts, Ali Alsamarah, bleek een match te zijn en heeft met zijn daad het leven van een kind gered. Zijn toewijding aan het redden van levens is een ware inspiratie voor ons allen.

Heb je overwogen om zelf beenmergdonor te worden? Deel dit verhaal om anderen aan te moedigen zich bewust te worden van de impact die ze kunnen hebben door beenmerg te doneren.

Scroll naar boven