Arts nam doodzieke Ashlee twee jaar lang niet serieus: “Ga lekker wijn drinken”

Arts neemt doodzieke Ashlee twee jaar lang niet serieus: "Ga lekker wijn drinken"

Een jonge moeder heeft de media opgezocht nadat haar ziektesymptomen ruim twee jaar lang niet serieus werden genomen. Ashlee moest maar “lekker wijn gaan drinken en veel relaxen”. Een biopsie wees echter uit dat ze baarmoederhalskanker had.

‘Zit in je hoofd’

Ashlee Williams-Barnes, toen 24, had enorm veel symptomen zoals bloedingen en pijn bij het plassen. De vrouw uit Jervis Bay, Zuid-Wales, bezocht meerdere dokters en kreeg even vaak te horen dat het allemaal in haar hoofd zat. Dat meldt de online nieuwssite LadBible.

Ze kreeg antibiotica voor de duur van zes maanden, omdat artsen dachten dat ze een blaasontsteking had en verder geen onderzoek deden. Ze zou “te jong” zijn voor kanker, zo werd haar voorgehouden. Uiteindelijk vond ze een arts die haar wel serieus nam.

“Toen ik me bij hem meldde had ik al geen energie meer om 50 meter te lopen. Ik had voortdurend pijn en voelde me schuldig dat ik niet de partner, moeder, dochter, vriend of collega kon zijn die ik altijd was en graag wilde zijn.”

Kanker

De specialist die haar wél serieus nam, nam een biopsie van haar baarmoeder. Nog voordat het resultaat kwam stortte Ashlee thuis in. Toen ze in het ziekenhuis herstelde kreeg ze de diagnose baarmoederhalskanker.

Arts neemt doodzieke Ashlee twee jaar lang niet serieus: "Ga lekker wijn drinken"

Ashlee krijgt te horen dat de kanker dusndanig verspreid is, dat ze kerst niet meer zal halen. Maar dan gebeurt er een wonder. “Ik mocht deelnemen aan een medische proef waarbij ik chemotherapie, radiotherapie en brachytherapie kreeg, wat een vorm van geïnternaliseerde radiotherapie is.”

Wonder boven wonder genas Ashlee. “Ik heb hoop gehouden dat ik het kon overleven. Ik deel mijn verhaal om andere vrouwen te waarschuwen: neem geen genoeg met een nee van een arts zonder onderzoek. Het kan je leven redden.”

Scroll naar boven