Artis ontdekt: “Steeds meer dieren komen uit de kast”

Artis ontdekt: "Steeds meer dieren blijken homo"

In dé homohoofdstad van Europa barst vandaag de jaarlijkse Pride Amsterdam weer los. Mannen, ‘x-jes’ en vrouwen in strakke latexpakjes, regenboogsfeer in de gehele stad. Kortom: er gaat flink gefeest worden in de binnenstad.

Pinguins

Máár…Niet alleen in het centrum van de stad en op de grachten is het feest. Om #youareincluded te vieren, kun je gewoon naar dierentuin Artis gaan. Daar heb je inmiddels ook veel regenboogdieren, zo is nu gebleken. Je kunt er bijvoorbeeld naar bikseksuele pinguins kijken.

Artis ontdekt: "Steeds meer dieren blijken homo"

Nu denk je: dit is satire. Maar dat is niet aan de orde. Eerst nog even terug naar de essentie, want Pride Amsterdam is niet zomaar een feestje.

De stad wil namelijk ‘open en tolerant’ zijn. Met de nadruk op wil. De botenparade is al jaren verweven in de identiteit van Amsterdam.

Pride in Artis

Er zijn misschien mensen die denken: wat moet Artis nu met de Pride? Wel, de zoo vraagt al 30 jaar aandacht voor dieren die ook homoseksueel gedrag vertonen.

Dat schijnen er nogal wat te zijn. Dagelijks vertellen verzorgers verhalen over biseksuele pinguins of tweeslachtige planten. Voor het eerst zal Artis vandaag een bootje het water op sturen met als boodschap: ‘natuur is queer en queer is natuurlijk’.

Trio’s en intersekse wallaby’s

Volgens de dierentuin is de natuurlijk dus queer. ”Parende leeuwinnen, tweeslachtige planten trio’s van pinguins. Onder zo’n 1.500 diersoorten is dit gedrag inmiddels waargenomen.

Volgens Artis vertonen steeds meer dieren ‘homoseksueel gedrag’. ”Het aantal groeit nog steeds.” Artis doet er alles aan om bezoekers vanaf jongs af aan te leren dat dieren niet alleen hetero kunnen zijn. Hierbij dragen ze ook voorbeelden aan zoals intersekse wallaby’s en trio’s tussen pinguins.

Mascotte non-binair

Om de boodschap van diversiteit uit te dragen, vaart Artis dus mee met de Canal Pride. De boot is een groene oase versierd met kleurrijke planten en bloemen.

Voor de gelegenheid is de mascotte van de dierentuin, Artis de Partis, omgetoverd tot non-binair. Medewerkers moeten een bordje omhoog houden waarop voorbeelden worden getoond van diversiteit in de natuur.

Scroll naar boven