Appartement verkocht, met dode bewoner er nog in

Appartement verkocht, maar dode bewoner ligt er nog in

De nieuwe eigenaar van een appartement in het Zweedse Gothenburg stond recent voor een nare verrassing. Hij trof de oude eigenaar aan. De man bleek al twee jaar dood in zijn huis te liggen en was bij bezichtigingen en taxatie niemand opgevallen.

Executieverkoop

Het huis ging afgelopen mei in de executieverkoop omdat de bewoner de rekeningen niet had betaald. De deurwaarder had de woning gewoon aangeboden in de originele staat: vol rommel en stinkend afval.

Omdat de woning zo vol lag, werd het levenloze lichaam van de oude eigenaar pas in juni, na de koop, ontdekt. Hij bleek al 2 jaar te zijn overleden. De resten van zijn lichaam lagen gedeeltelijk verborgen onder zijn bed.

Dochter boos

Hoewel de dochter van de overleden man haar vader al jaren niet sprak, is ze boos over de handelswijze van de deurwaarder. In de eerste plaats omdat er niet grondig genoeg gekeken is en ten tweede omdat er geen contact is gezocht met de familie om na te vragen waar de voormalige bewoner was gebleven.

De vrouw wil alle persoonlijke eigendommen terug. Volgens een woordvoerder van de overheidscurator die het appartement verkocht, is familieleden benaderen geen onderdeel van hun werkzaamheden.