ANWB waarschuwt: Vanmiddag overvolle wegen en files door paasweekend

Vanmiddag horrorfiles op komst: ''Vanaf 15.00 uur wordt het chaos''

De ANWB wil automobilisten er graag op attenderen dat zij vanmiddag rekening moeten houden met overvolle Nederlandse wegen. Het paasweekend staat namelijk voor de deur en voor veel mensen start dat vandaag.

De organisatie voor verkeer en toerisme vaardigt ook alvast een waarschuwing uit voor tweede paasdag. Dankzij massaal terugkerende toeristen en dagjesmensen zullen er veel files ontstaan, zo laat de ANWB via het sociale medium Twitter weten.

Vandaag druk op A1 en A2

De meeste vertraging verwacht de ANWB vandaag op de A1 tussen Amsterdam en Apeldoorn en op de A2 tussen Utrecht en Eindhoven. Op tweede paasdag ontstaan naar verwachting vanaf het middaguur files in het midden en zuiden van het land.

Ook bij attractieparken en dierentuinen kunnen files ontstaan. Daarnaast zijn tijdens het paasweekend de Keukenhof in Lisse, het festival Paaspop in Schijndel, de Designer Outlet in Roermond en de paasraces op het circuit in Zandvoort grote publiekstrekkers.

Gunstig gezind weer

Hoewel we dus te maken krijgen met volle wegen, maakt het lenteweer zijn intrede tijdens Pasen. Aanstaande zaterdag is de verwachte temperatuur zo’n 16 à 17 graden met weinig wind en een heerlijk schijnend zonnetje. Zondag krijgen we te maken met enige bewolking, maar ook dan is er weinig wind.

Tweede paasdag geeft een vergelijkbaar beeld. Er zijn wat wolken te zien, maar er is ook regelmatig zon.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven