Angelique kan vrijwel alleen maar liggen: ‘Ik ben allergisch voor zwaartekracht’

 

Angelique Bakker, ooit een succesvolle zakenvrouw en actieve deelneemster aan het leven, werd plotseling geconfronteerd met een dramatische verandering. Zes jaar geleden kreeg ze een sepsis na een operatie, wat haar leven voorgoed veranderde. Nu deelt ze haar verhaal om bewustwording te creëren over deze levensbedreigende aandoening.

 

Een zeer bijzondere levenswijze

Angelique beschrijft haar huidige levensstijl als “een allergie voor zwaartekracht”. Door de sepsis heeft haar lichaam heftig gereageerd op een bacterie of virus, met ernstige gevolgen voor haar gezondheid. Ze ervaart problemen met haar hersenfunctie en bloedsomloop, wat betekent dat ze het grootste deel van haar tijd liggend moet doorbrengen.

Een sepsis is een heftige immuunreactie op een infectie, en het kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Angelique ondervindt dagelijks de gevolgen, zoals gevoeligheid voor prikkels en verminderde mobiliteit. Zelfs eenvoudige handelingen, zoals opstaan van de bank, zijn voor haar een enorme uitdaging.

Van actief naar hulp nodig hebben

Ooit genoot Angelique van het leven, maar na de sepsis lag ze twee jaar lang als een ‘dode’ op bed. Haar gezondheidstoestand veranderde dramatisch, en zelfs een korte wandeling van de bank naar de keuken vergt enorme inspanning.

De achtbaan van problemen begon voor Angelique met een ogenschijnlijk eenvoudige keelpijn na een succesvolle buikoperatie. Een bezoek aan de huisarts leidde tot de ontdekking van een abces in haar keel, wat haar gezondheidstoestand snel verslechterde. Deze complicatie leidde uiteindelijk tot de verwoestende sepsis.

Bewustwording over Sepsis

Angelique heeft haar leven zo goed mogelijk weer opgepakt en is nu in staat om zelf boodschappen te doen en haar zus te bezoeken. Maar haar belangrijkste missie is om bewustwording te creëren over de risico’s van sepsis. Ze benadrukt dat als mensen meer kennis hadden gehad over deze aandoening, haar tragedie wellicht voorkomen had kunnen worden.

Scroll naar boven