Angel en vriendin uit vliegtuig gezet: ”Jullie zijn te dik”

Vrouwen uit vliegtuig gezet: ''Jullie wegen te veel''

Twee vrouwen beweren dat ze vanwege hun gewicht uit een vliegtuig van Air New Zealand zijn gegooid. Wat begon als een discussie over een armleuning, eindigde uiteindelijk in een groot schouwspel. ”Dit is heel erg traumatiserend.”

Armleuning naar beneden

Een van de zwaarlijvige vrouwen, Angel Harding, heeft een interview gegeven bij het televisienetwerk 1News. Naar eigen zeggen kreeg ze spontaan last van haar buik toen ze in een vliegtuigstoel ging zitten. Ze deed daarop de armleuning naar boven, om beter te kunnen ademen.

Zoals elke passagier weten controleert cabinepersoneel elke armleuning voor vertrek. Die moeten altijd naar beneden en de stewardess vroeg Angel om de leuning naar beneden te doen. ”Ze begon te schreeuwen dat de piloot anders niet kon vertrekken.”

Eruit!

Angel was samen met een vriendin, die het voor haar op wilde nemen. Volgens de twee zou de stewardess gezegd hebben dat de twee ‘van de vlucht gekickt’ konden worden als zij dat zou doorgeven. En daar stopte het niet. Angel beweert dat de stewardess ook een gemene opmerking gemaakt zou hebben. ”Ze zei: jullie hadden met zijn tweeën gewoon vier stoelen moeten reserveren.”

Uiteindelijk escaleert het. Alle passagiers worden gevorderd het toestel te verlaten. Angel en haar vriendin, die beiden in een rolstoel zitten, werden apart genomen en kregen een preek.

Schadevergoeding

Volgens Angel zijn ze uit het vliegtuig gezet vanwege hun gewicht. Het personeel ontkent dat. Om de gemoederen wat te bedaren, heeft Air New Zealand excuses aangeboden. ”Wij hebben spijt van ons gedrag richting deze twee klanten.” Wel worden wil de maatschappij mensen die ‘meer ruimte’ nodig hebben, aanraden om dit vooraf te laten weten, zodat men daar rekening mee kan houden.

Angel en haar vriendin accepteren geen sorry. Ze willen een forse schadevergoeding voor de ‘vernedering’ en hebben een ’trauma’ opgelopen.

Scroll naar boven