André Hazes moet loodzware beslissing nemen

Nieuwe rel rondom André Hazes: ''Mail gestuurd''

André Hazes gaat, als we hem moeten geloven, tegenwoordig broodjenuchter door het leven. Hij maakt nu een frisse start en heeft ook besloten dat hij niks meer te maken wil hebben met ‘ouwelullenmuziek’. Zijn comeback is echter geen succes.

Tot op heden heeft zijn nieuwe muziek niet het resultaat opgeleverd dat hij graaf wilde. Showbizz-experts stellen nu dat hij een ingrijpende beslissing zal moeten nemen.

André Hazes moet ingrijpende beslissing nemen

Hazes senior

Zo populair als zijn vader zal André zelf nooit worden. De liedjes die senior maakten, zijn tot op de dag van vandaag overal bekend.

Er zijn ook talloze artiesten die ze coveren. In kroegen worden alleen maar de originele liedjes gedraaid. Als je bijvoorbeeld het nummer Bloed, zweet en tranen neemt. Die wordt nog steeds elke wedstrijd bij Ajax gedraaid.

Achternaam

De enige reden dat André Hazes junior bekend is geworden, is door zijn achternaam als ‘het zoontje van’. Dat zien we ook bij voetballers.

Als hij Jansen had geheten, was hij vermoedelijk opgegaan in de grijze massa en zou vrijwel niemand ooit van hem hadden gehoord. Wellicht was hij dan niet eens gaan zingen.

Gunfactor

Maar André heet dus wel Hazes en krijgt daardoor privileges. Deuren die voor anderen dicht blijven, gaan voor hem open. Hij heeft 1 hit gemaakt, het nummer Leef.

In plaats van door te stoten, maakte hij een andere keuze. Hij raakte verslingerd in de wereld van verboden middelen en de vrouwtjes. Uiteindelijk kreeg hij zelfs een burn-out.

André Hazes moet ingrijpende beslissing nemen

Popzanger

Toen hij in de Verenigde Staten was, zag hij de film over Elvis Presley. Daar kwam hij tot inkeer. Hij wilde alsnog een leven op het podium.

Maar dan wel met andere muziek. Aan tafel bij Beau vertelde hij dat ‘ouwelullenmuziek’ niet bij hem past. Hij beschouwt zichzelf als een ‘popzanger’.

Nieuwe muziek

Tegen het Vlaamse KW vertelde hij onlangs over zijn nieuwe muziek. Hij zei zelfs dat ‘Leef’ eigenlijk een foutje was. ”Ik wist niet meer zo goed wat ik aan het maken was.”

Nu zegt hij dat wel te weten. ”Mijn nieuwe muziek is wie ik echt ben.” Tot dusver lopen de mensen nog niet warm voor de ‘nieuwe muziek’ van Dreetje.

En dus zal hij op korte termijn een ingrijpende beslissing moeten maken: of hij gaat terug naar ‘ouwelullenmuziek’, of hij neemt genoeg met marginale optredens in kleine zaaltjes. Als hij zich daar prettig bij voelt, raden wij hem dan natuurlijk aan.

Scroll naar boven