Amudra leeft van de lucht en eet maximaal een keer per week

Amudra leeft van de lucht en eet maximaal een keer per week

Dacht jij dat leven van de lucht onmogelijk was? De 52-jarige Amudra beweert het tegenovergestelde. Deze vrouw zegt zich ‘gezonder en energieker’ dan ooit te voelen. De zelfbenoemde ‘breatharian’ leeft van ‘prana’ oftewel de energie in de lucht.

Aan het blad Vriendin.nl vertelt Amudra dat ze al vijf jaar maximaal een keer per week eet. En soms slaat ze voedsel ook een paar maanden over.

Lucht

Amudra: ”Ik gebruik zelf de term breatharian nooit. Dan lijkt het net alsof je de hele dag ademhalingsoefeningen doet om in leven te blijven. Ik noem het ‘leven van prana’. Dat moet je zien als levensenergie. Daar zit ook verder alles in. Uiteraard ook in eten.”

”Als mens ben je opgebouwd uit levensenergie, net als een plant, en ja, zelfs een steen ook. Alles is energie, alles is trilling”, aldus Amudra.

”Wanneer je op een zonnige dag in het gras gaat liggen en je kijkt naar de kruin van een boom, dan lijkt het alsof er om die boomkruin heen energie zit. Dat is prana.”

Voedingsdeskundige

Amudra had nooit gedacht dat ze zou gaan leven van prana.”Ik heb een sportachtergrond en heb een eigen praktijk gehad als voedingsdeskundige. Ik weet dus wat voeding, vitaminen en mineralen in je lichaam doen. Niet, of bijna niet eten? Dat kwam nooit in mij op.”

”Zonder een gevarieerd eetpatroon krijg je immers tekorten. Dus nee, dat was niets voor mij. Maar dat veranderde toen ik bij een vriend van mij kwam.”

”Hij vertelde me dat hij bij een vriend logeerde die niks at. Als voedingsdeskundige vond ik dat heel interessant. Dat ben ik toen gaan uitzoeken.”

Amudra leeft van de lucht en eet maximaal een keer per week

”Ik kwam uit op de term breatharian, oftewel: leven van prana. Ik vond iemand in Engeland en iemand in Australië. Al leek het me interessant, het voelde niet als iets wat ík moest gaan doen.”

Switch

”Wanneer je de switch maakt naar leven van prana, gebeurt er in het eerste jaar heel veel. Daarom begeleid ik mensen die bij me komen het gehele jaar door.”

”Je lichaam en geest krijgen een totale reset. Alles moet erop ingesteld raken. Ik vond het wennen en moest steeds tegen mijn dunne lijf aankijken.”

”Ik deed precies wat ik mijn cliënten in de voedingspraktijk altijd afraadde: elke dag op de weegschaal. Op gegeven moment zag ik mijn eigen les in. Toen ik eenmaal accepteerde dat ik een dunne spriet was, begon ik aan te komen. Tot wel zestig kilo! En dat zonder meer te eten.”

”Ik ben nog steeds goed op gewicht. Ik kom ook niet aan wanneer ik een keer een flinke maaltijd eet. Het enige wat ik merk, is dat ik dan heel moe wordt.”

Amudra leeft van de lucht en eet maximaal een keer per week

Eten

”Ik ben nu vrijgezel, maar als ik een partner heb dan eten zij wel vaak en dan vinden ze het leuk om ook eens samen te eten. Ik weet dat mijn lichaam geen eten nodig heeft, dus voor mezelf doe ik het niet. Soms heb ik veel zin in iets en dan mag ik dat ook gewoon eten.”

”Ik drink nog wel. Sowieso dagelijks een kopje koffie en verder nog twee tot drie kopjes thee. Dat is mijn verwenmomentje. Omdat ik niet kook of eet, heb ik vrijwel geen stoelgang meer. Als ik op zondag eet, komt dat er op donderdag ergens pas uit.”

Wetenschap

Maar wat zegt de wetenschap hier eigenlijk van? ”Er is nauwelijks onderzoek naar gedaan. In India is er wel naar gekeken. In het Westen zeggen we dan: ‘Ja, dat is India met die yogi-wappies’. Dat vind ik ontzettend jammer, want ik ben gezond. Alles functioneert prima in mijn lichaam.”

”Er is weinig interesse voor. Maar aan de andere kant: kijk naar Wim Hof, de iceman. Iedereen vond hem vroeger raar. En nu doen mensen zijn ademhalingsoefeningen ineens na, liggen ze collectief in een ijsbad omdat hij dat zegt. Mensen zijn gewoon volgelingen.”

Amudra leeft van de lucht en eet maximaal een keer per week

Hoe werkt het?

De hamvraag is natuurlijk: hoe werkt dit nu precies. ”Het eten bouwen we in drie maanden af. Dat doen we heel geleidelijk, stap voor stap.”

”Het droogvasten zit daar ook in, maar dat houd ik nauwlettend in de gaten. Dus als ik zeg dat je water of suiker nodig hebt, dan ben je verplicht om dat te nemen.”

“Maar leven van prana is zeker niet voor iedereen weggelegd. Ik raad mensen ook af om zonder begeleiding te starten. Dat is absoluut gevaarlijk. Er komt namelijk zo veel los in je lichaam, dat je dit zonder begeleiding niet aan kunt. Het is niet zomaar iets.”

”Voordat mensen bij mij komen houd ik een uitgebreid voorgesprek met ze. Waarom wil je dit? Wat is jouw motivatie om de levensveranderende switch te maken?”

Op het moment dat jij de switch wilt maken naar leven van prana, gooi je alles wat je denkt te weten over voedsel en over het leven, alles wat je geleerd hebt van anderen, overboord. Er is zo veel in het leven dat we niet begrijpen, het is een ontzettend groot mysterie. Voor mij betekent leven van prana de volledige overgave daaraan.”

Wil jij meer weten of deze levenswijze? Op haar eigen website kun je meer lezen over Amudra en het leven van prana.

Scroll naar boven