Amsterdamse taxichauffeur ramt een kinderwagen op zebrapad en gaat er pijlsnel vandoor

Amsterdamse taxichauffeur ramt een kinderwagen op zebrapad en gaat er pijlsnel vandoor

Zeer heftig nieuws vanuit Amsterdam. In Noord heeft een taxichauffeur gisteren een kinderwagen op een zebrapad aangereden. Hoewel de baby uit de wagen werd geslingerd, ging de taxichauffeur er vliegensvlug vandoor.

Taxichauffeurs

De reputatie van taxichauffeurs in Amsterdam en met name rondom Schiphol kreeg de afgelopen jaren een flinke knauw. Met name toeristen werden op grote schaal beduveld. Daar is geprobeerd iets aan te doen.

Wat er gisteren is gebeurd, heeft hier natuurlijk niets mee te maken. Maar het doet de reputatie in ieder geval weinig goeds.

Zebrapad

Rond 17.15 uur ging het gisteren helemaal mis. Een moeder liep met een kinderwagen en twee andere kinderen over een zebrapad op de Kamperfoelieweg.

Een taxi scheurde op dat moment over de busbaan, in een poging stilstaande voertuigen te ontwijken. De chauffeur had ook geen boodschap aan het zebrapad en knalde op de kinderwagen.

Het kindje dat daarin lag, een baby van vijf maanden, werd uit de wagen geslingerd. Een omstander zag het gebeuren en snelde eropaf.

De man heeft eerste hulp verleend aan het kindje, dat daarna is overgebracht naar de eerste hulp. De moeder en de twee andere kinderen mankeren niets.

Amsterdamse taxichauffeur ramt een kinderwagen op zebrapad en gaat er pijlsnel vandoor

Doorrijder

De taxichauffeur was ondertussen al gevlogen. Hij/zij bekommerde zich niet om het kind en reed door. Vermoedelijk gaat het om een Opel, lichtgrijs van kleur. Het is mogelijk dat de auto aan de rechtervoorzijde schade heeft opgelopen. Dit is nog niet zeker.

De autoriteiten nemen dit zeer serieus en zijn op zoek naar de bestuurder. Weet jij meer? Dan is het heel belangrijk dat je contact opneemt met de politie.

Wij willen je vragen om dit bericht te delen zodat deze chauffeur snel in zijn kraag gevat kan worden.

Scroll naar boven