Amsterdamse school dwingt kinderen horrorfilms te kijken

Amsterdamse school dwingt kinderen horrorfilms te kijken

Basisschool De Kleine Reus in Amsterdam ligt zwaar onder vuur nu bekend is geworden dat  kinderen tussen de 7 en 9 tijdens een overblijfuur gedwongen werden om naar een enge horrorfilm te kijken. De kinderen zijn nu getraumatiseerd. Sommigen zijn zo bang geworden dat ze thuis in bed plassen.

The Exorcist

Dat meldt Het Parool. Een invallende leerkracht zette The Exorcist op, een horrorfilm die geschikt is voor kinderen van zestien jaar en ouder. Terwijl de film op stond, begonnen meerdere kinderen te huilen. Zij zouden de leerkracht hebben gesmeekt de film af te zetten.

Amsterdamse school dwingt kinderen horrorfilms te kijken

Uit onderzoek is gebleken dat de man dit meermaals heeft gedaan. Naast The Exorcist moesten kinderen ook kijken naar District 9. Dit is een film waarin vreemde wezens de aarde betreden en aliens in een geïmproviseerd vluchtelingenkamp in Zuid-Afrika worden gehuisvest.

Bestuur geschokt

Het schoolbestuur is inmiddels op de hoogte van de actie van de leraar en stelt ”geschokt” te zijn. Er is een brief gestuurd naar de ouders van de kinderen en de leraar is ”op staande voet ontslagen”.

Daarnaast is de politie verwittigd. ‘Deze zal onder andere advies uitbrengen over hoe wij ervoor kunnen zorgen dat deze medewerker geen VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) meer krijgt en daarmee nooit meer met kinderen zal kunnen werken.

Scroll naar boven