Amsterdamse kliniek zoekt met spoed werknemer die kan ‘overgeven op commando’

Amsterdamse kliniek zoekt met spoed werknemer die 'makkelijk kan overgeven'

Zo af en toe duiken er vacatures op die bepaalde personen op het lijf geschreven zijn. De Amsterdamse kliniek Kindt Clinics is hard op zoek naar een ‘overgever’. Het gaat om iemand die kan braken als het bedrijf erom vraagt.

Wat heb je in godsnaam aan iemand die voortdurend aan het kotsen is, zou je denken. Wel, de brakers worden ingezet tegen mensen die een fobie hebben voor overgeven.

Riant salaris

Wordt ‘commandobraken’ een beetje goed betaald? Kindt Clinics betaalt voor elke braakbeurt maar liefst 50 euro. Vaak kotsen per dag levert dus een aardig zakcentje op.

Om te kunnen overgeven, mag je zoveel hulpmiddelen gebruiken als je zelf wilt. Volgens psycholoog Maartje Kroese mag je bijvoorbeeld ”je vinger in je keel steken”, of lauw 0.0 bier drinken. Je mag het helemaal zelf weten, zolang je maar over je nek gaat.

Amsterdamse kliniek zoekt met spoed werknemer die 'makkelijk kan overgeven'

Behandelplan

Het is allemaal voor het goede doel. De kliniek gebruikt een speciale methode die door de Universiteit van Amsterdam is ontwikkeld. Tijdens de sessie wordt patiënt geconfronteerd met iemand die voor hem/haar in ‘braken uitbarst. De patient krijgt daarna betablokkers om de link met aangeleerde angst te verzwakken. Volgens Kroese werkt deze methode in maar liefst 85 procent van de gevallen.

Scroll naar boven