Amsterdammer pakt koffer uit na vakantie en krijgt de schrik van zijn leven

Amsterdammer pakt koffer uit na vakantie en treft een enorme schorpioen aan

Een vakantieganger uit Amsterdam had een heerlijke vakantie in het Italiaanse Toscane, maar bij thuiskomst is hij zich te pletter geschrokken. Toen de man zijn tas wilde gaan uitpakken, trof hij een Pandinus Imperator aan, ook wel bekend als een Keizerschorpioen.

Ongenode gast

De man belde daarop direct de Dierenambulance Amsterdam. Zij delen het bericht op Twitter  en schrijven: ”Ospite non invitato’, in normaal Nederlands betekent dat een ongenode gast.

De toerist schrok zich het apelazerus toen hij het exotische dier in zijn bagage vond. Medewerkers van de Dierenambulance zijn er gelukkig in geslaagd deze indringer veilig te verwijderen.

Grootste schorpioensoort

De Keizerschorpioen is een van de grootste schorpioensoorten ter wereld. Hoewel hun omvang vaak anders doet vermoeden, zijn deze schorpioenen niet giftig voor mensen.

Meestal bewegen ze zich rustig voort. Vooral in de nacht zijn ze erg actief, zo meldt Hart Van Nederland. Hoe de schorpioen in de tas is gekomen, is nog niet bekend.

Niet de eerste keer

Het gebeurt overigens wel vaker dat schorpioenen en andere, wat minder aangename beestjes, meeliften in de bagage van toeristen. Ene Michelle vond ook een schorpioen.

Roel keerde terug van vakantie, en had zonder dat hij het wist gezelschap gekregen van een immense vogelspin. Toch niet de fijnste dingen om tegen te komen.

Scroll naar boven