Ambulance komt hard in botsing en slaat over de kop, ziekenbroeder zwaargewond

Ambulance belandt in de gracht en slaat over de kop, ziekenbroeder zwaargewond

Op de Botermelkbaan in het Belgische Schoten is vanmiddag een verschrikkelijk ongeluk gebeurd. Een ambulance botste op een andere auto, waarbij de ziekenwagen eerst in een gracht belandde, en daarna over de kop is geslagen. Tenminste een ziekenbroeder is hierbij zwaargewond geraakt.

Het noodlot sloeg rond 15.00 uur vanmiddag toe op de Botermelkbaan. De ambulance was onderweg naar een opdracht richting Brasschaat. In de omgeving van de Plataandreeg botste het noodvoertuig met enorme snelheid op een andere auto.

De ambulance raakte vervolgens van de weg, belandde in de greppel ernaast en sloeg vervolgens over de kop. Uiteindelijk kwam het voertuig tot stilstand op een oprit van een naastgelegen woning. Het Laatste Nieuws meldt dat minimaal een ziekenbroer zwaargewond is geraakt.

Hoe het ongeluk exact tot stand is gekomen, is nog niet duidelijk. Dit wordt onderzocht. Het vermoeden bestaat dat de ambulance, die duidelijk haast had, een voorligger wilde inhalen die juist op dat moment een bocht naar links maakte om af te slaan.

De politie heeft de Botermelbaan inmiddels weer geopend voor al het verkeer.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven